www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.

Оснивање Д.И.Т-а Гроцка

I ove godine nastavljamo rad
pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке:3333
Придружен:03 Апр 2008, 18:22
Место:GROCKA
Контакт:
Оснивање Д.И.Т-а Гроцка

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 26 Дец 2013, 17:31

Пошто смо изгурали првих 7 година, и затворили један добар круг рада, време је да кренемо даље и да Чаролија буде оснивач Д.И.Т-а Гроцка.

Ових дана се завршава и то и улазимо у 2014 годину са смелошћу и храброшћу у нове победе.
Хвала Богу јединоме.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

Оснивање Д.И.Т-а Гроцка

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 08 Јан 2014, 12:25

Основано удружење инжињера и техничара Гроцке

Велика могућност за бољи стандард

У Малој Оази у Гроцкој основано удружење инжињера и техничара Гроцке. Оснивачкој скупштини је присуствовало око тридесетак инжењера и техничара са подручја Гроцке и Београда.
Овом скупу су још присуствовали и чланови више удружења међу којима су „Завичај“, „Наша Калуђерица“, удружења интелектуалаца Гроцке, грочански гусари, комунистичка партија, савез инжињера и техничара Србије и други.
Иницијатор оснивања овог удружења је била Светлана Урошевић, председница хуманитарне организације „Чаролија Пепељуга и пријатељи 21.века из Гроцке“, која се на самом почетку односно отварању оснивачке Скупштине захвалила присутнима.

Идеја је да се направи удружење које ће побољшати стандард и живот мештана општине

Окупљени су на оснивачкој Скупштини донели заједнички закључак да само јако удружење, које ће „само засукати рукаве“, помоћи држави да се побољша стндард грађана. Окупљени чланови и гости су се појединачно представили и изложили своје виђење стања у којем се налази наша општина и друштво у целости и дали су предлоге и сугестије у којем смеру би ово удружење требало да делује. Свакако, на овој Скупштини изнете су чињенице катастрофалног стања у нашој општини и Србији, али су присутни мишљења да се све то може променити у једно далеко позитивнијем светлу, чему би допринело ово удружење.

Изабрани председник, заменик, надзорни и управни одбор

После појединачног представљања, излагања предлога, сугестија и смерница ка даљем раду удружења приступило одабиру председника, заменика и чланова управног и надзорног одбора овог удружења где је гласањем одлучено следеће:

Председник: Душица Николић

Заменик: Александар Терзић

Управни одбор:

Душица Николић, Александар Терзић, Светлана Урошевић, Трајковић Миливоје, Рајко Узелац.

Надзорни одбор:

Зоран Пендић, Александар Трифковић, Лана Милосављевић

Оснивањем овог удружења је помак за Гроцку, барем по речима присутних на оснивачкој Скупштини. Потенцијали који су изнети су заиста велики и мају шансу да уроде плодом. Једино и овог пута да постоји и политичке воље, тачније препознавања добре идеје, како би све изречено било спроведено у дело у што бржем року...

http://nasagrocka.info/index.php/rubrik ... ara-grocke
Прилози
IMG_20131229_182740.jpg
IMG_20131229_182723.jpg
IMG_20131229_182914.jpg

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

Оснивање Д.И.Т-а Гроцка

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 08 Јан 2014, 12:39

још један поглед на ову вест

http://grockainfo.com/zasto-se-udruzenja-udruzuju/

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

Оснивање Д.И.Т-а Гроцка

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 10 Јан 2014, 19:02

http://www.sits.org.rs/textview.php?file=347.html

Одржана оснивачка скупштина Друштва инжењера и техничара Гроцке

У Гроцкој је 29.12.2013. године одржана Оснивачка скупштина Друштва инжењера и техничара Гроцке (ДИТГ). Скупштини су присуствовала 23 оснивача, махом инжењера и техничара са пребивалиштем у Општини Гроцка, као и представници неколико организација цивилног друштва, које делују на територији ове Општине. Скупштини је присуствовао и руководилац Развојног центра СИТС.

Председавајућа Скупштине г-ђа Светлана Урошевић предложила је г-ђу Душицу Николић, дипл. инж. машинства, за председницу ДИТГ, што је једногласно прихваћено. Изабрани су и чланови Управног одбора, као и чланови Надзорног одбора.

Представљен је и нацрт Статута Друштва, сачињен по узору на Статут Савеза инжењера и техничара Србије (СИТС).

Основне активности Друштва биће усмерене на развој Општине Грцка, посебно њене привреде и туризма, а у тесној сарадњи са локалном самоуправом. Сада предстоји регистрација ДИТГ, отварање WEB стране, покретање процедуре за учлањење у СИТС..

Скупштини су присуствовали и новинари из два електронска медија.

http://nbf.pl‎

Повратак на “2013 godina”

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Bing [Bot] и 5 госта