www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.

ХИТНО 59-а АКЦИЈА ЗА ОЖАЛШЋЕНУ ПОРОДИЦУ СТАНОЈЕВИЋ

Dok se drugi pripremaju za smak sveta, mi cemo pomagati i dalje
Marija
Поруке:516
Придружен:16 Нов 2009, 21:43
Контакт:

Непрочитана порукаод Marija » 26 Авг 2012, 13:50

Светлана је отишла до куће породице Станојевић,да их обиђе и изјави саучешће.Пре деветнаест дана била је кума на њиховом црквеном венчању,а данас ево гледа троје мале деце,остале без мајке Биљане (1971 год.).Отац је нажалост већ 5 месеци без икаквих примања,тако да је новчана помоћ преко потребна као и помоћ у:
1)ШКОЛСКОМ ПРИБОРУ
2)ОБУЋИ И ОДЕЋИ
3)ХРАНИ,ЗИМНИЦИ
4)КУЋНОЈ ХЕМИЈИ

И шта још мислите да би било непоходно.

Породици Станојевић желимо искрено саучешће и позивамо све људе добре воље и великог срца да се одазовемо у њиховом болу и несрећи.

Пакете такође можете слати AKS-om,Post expres-om,Bex-om..
Adresa:
Narodnih Heroja 19
11306 Grocka

Telefon:

++ 381 (61) 726 48 56
++ 381 (11) 85 03 759

Žiro račun:
205-128071-92

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке:3333
Придружен:03 Апр 2008, 18:22
Место:GROCKA
Контакт:

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 26 Авг 2012, 15:22

Sad sam upravo dosla sa groblja, gde je u kapeli polozeno telo Biljanino.Ne mogu jos da shvatim ni da se pomirim da je nema. Tako mirna tiha zena, sa jako teskim zivotom, ali sa osmehom ako moze da shvatite da me je uvek sacekivala i kad dodje nije dala da vidim zaista koliko je teska situacija kod njih kuci.
Marija, hvala ti duso sto si vec stavila ovaj apel, sad su tu deca koja su ostala iza nje, muz i Ivana ,Jagoda , Dejan, Jasmina i Zoran. Dejan Jasmina i Zoran su maloletni, isu u skolu ,svekrva je u bolnici ceka operaciju i muz koji radi u JKP kome je redovno primanje tek pre mesec dva zapoceto da se isplacuje, a dugovi koji su se nagomilali do sad su ogromni kako za struju, komunalije, telefon.

Kako da vam predstavim tu porodicu i Biljanu koje vise nema.

Biljana je vesto krila da danima nije mogla da skuva bilo sta deci, zahvaljujuci dobrim komsijama Mariji i Liki, svoju decu je prehranila u njihovoj kuci. Obe porodice su ugrozene, ali se nalazilo parce hleba makar. Biljana je umela da trpi gladna danima, ali od sebe je uvek odvajala za ovo troje najmladjih, i sad dok sam je gledala kako pociva u sanduku, ne verujem da je teza od 40 kg. A tiha, mirna blaga, njen suprug sad gore na groblju, mi je rekao
Kumo, (posto sam ih vencala sad na kolektivnom vencanju) ja Biljanu nikada do svoje smrti necu zaboraviti,ona je tako mene postovala, cak i kada sam se ljutio na nju ona je cutala i mirno sve podnosila...i tada je poceo da place

Mnogo je pricala ljudima da joj se velika zelja ostvarila a to je da se venca u crkvi, i da ima burmu, rekla sam svima sad gore da joj slucajno burnu ne skidaju, ima da proverim sutra, njena je zelja bila da je ima, i sa njom ima i da je sahrane. To joj je bilo nesto najlepse posle rodjenja dece sto je imala u zivotu, koliko puta su njena deca mojoj mami pricala kako je Bilja srecna i kako ne moze jos da veruje da je vencana.
Biljana i Milovan su radili jedan dokumentarac sa mnom, ali i dan danas ne umem da objasnim, a ni Lika, na koji nacin taj materijal nije ostao u digitalnom zapisu, a obe smo bile tu kada smo to radili. Te, na zalost njen glas necete moci da cujete ali imam slike.I nadam se da cu uskoro imati onih 30 evra da otkupim cd sa vencanja i tu je ona.Mirna tiha, skromna zena, koja nikada ali nikada nikada nije prva pitala Svetlana jel ima hrane neke, jel ima kucne hemije, ko sto cine one koje imaju vise od nje, ona me je gledala prvo kao komsinicu, kao normalnu osobu i ako cu je po necem pamtiti sem njene mrsave gradje , bice njen osmeh.
Ali taj njen osmeh , taj ponos ili stid je stigao nju , kao majku, kao poslusnu zenu, vrednu snaju i sada ona spava. Moja mala Bilja, moja kuma spava

Da vas molim, preklinjem nisam nesto vesta, jer sam mnogo puta pisala i nikog nije bilo briga , kao i za Maju iz smedereva, ali, ako bar malo , bar bar malo imate mogucnosti pomozite. Deca trebaju u skolu, nemaju nista od skolskog pribora, nemaju torbe, nemaju patike, nema se sta za jelo, nema se nista
Milovanu se cela plata skida za potrazivanje kredita , on na moje pitanje kako mogu da pomognem samo slegao ramenima i kazao
Kumo Ceco, ako ikako mozes , ti znas sve kako je, pa koliko god dobro je.

Za razliku od mnogih kojima nista nije sveto i koji bi od ovakvog dogadjaja pravili scene, i raznorazne predstave za narod,on je samoslegao ramenima i rekao sta je rekao.
Ako je i to malo...onda cu opet sama i ne bi bio prvi put.

Sutra je sahrana a ove slike su slike Bilje
Прилози
11.jpg
Mlada u roze haljini.Dosla je tog dana u farmericama, papucama i bluzi. Kad sam je pitala sta je to, rekla je ja nemam sta da obucem jer nije zelela da ode za vencanicu. Uzela sam je za ruke, Lika je bas bila tu, odvela do sobe, uzela haljinu, grudnjak i sandale, dala joj i gurnula u kupatilo da se spremi za 5 minuta. Ona se smejala, kao gde ce ona haljinu, ali eto obukla je i bila je lepa.Ko i svaka mlada. I zaplakala je kada je shvatila da ima prelepu burmu, njenu burmu
DSCF1828.JPG
Dosla je kolicima da uzme njen poklon za svadbu, radni sto za decu. Ovde mozete videti koliko je mrsavica jedna bila. Ali sa osmehom, jer ona se radovala zivotu i nije mogla da veruje da dobija nesto kao poklon za svadbu
Biljana.JPG
Sa Akcije za Badnji dan. Taj dan je bila presrecna , mesecima je pricala o tome, kako je bila zatecena hranom koju je odnela kuci.
Biljana.JPG (10.74KiB)Прегледано 31110 пута
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 28 Авг 2012, 08:28

Juce je obavljena sahrana pokojne Biljane. Nema tu nista od prepricavanja kako je bilo, jer sahrana je samo poslednji isprcaj osobe koja je zivela ovde i dosao je njen red da ode. Biljani nije bio red ali je otisla , kao da drugog izbora nije ni imala, tiho kao senka ili zvezda se ugasila i otisla na dug odmor svoje duse i tela.
samo jedna recenica njene najmladje cerke

Mama nije jela nista skoro dva dana, bila je gladna a pogledaj sada koliko ima hrane

Celo vreme sam bila jaka a na ove reci sam konacno pustila suze , a sve sto bih dalje napisala bi bilo suvisno

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 19 Нов 2012, 09:37

Porodica Stanojevic je dobila paket svinjskog mesa od dela naseg Projekta Ako radis imaces , i ucesce u nastavku ovog projekta, tako sto se Porodica Stanojevic nasla na spisku porodica koja ce dobiti od nase organizacije zivo zensko prase koje ce ostati u trajnom vlasnistvu i time pomoci oko ishrane za samu Porodicu. Takodje kompletna porodica je dobila donaciju u garderobi i obuci, kao i stvarima za bebe koje imaju dve starije sestre tj cerke .

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 14 Дец 2014, 18:42

Sad sam tek shvatila da smo ovu porodicu zaista puno pomogli.Posle ucesca u emisiji Exploziv Tv Prve, odradjena je i Radna akcija gde je ceo stan totalno renoviran. Ono sto znam sigurno, zivot ove porodice je totalno promenjen, na bolje naravno. Ostace samo tuga i bil za onu koje nema, da u svemu tome uziva. Zivot je cudo, obicno odu oni koji su najmanje zasluzili, ili smo mi kao ljudi toliko jos nedovvoljno emotivno jaki da bi shvatili sustinu prelaska duse na bolje,lepse i svetlije mesto.
Tamo gde Biljanina dusa zaista i jeste. :flowers:

http://nbf.pl‎

Повратак на “2012 godina”

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 7 госта