www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.

47 Akcija 1 deo

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке:3333
Придружен:03 Апр 2008, 18:22
Место:GROCKA
Контакт:
47 Akcija 1 deo

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 14 Нов 2011, 23:44

http://www.facebook.com/groups/29977413 ... p_activity

Београд-Младеновац-Топола-Крагујевац-Кнић-Мрчајевци-Краљево-Рашка....КОСОВСКА МИТРОВИЦА Tako je isao autobus u petak pred pomoc pu Kosovska Mitrovica sa ljudima koji su otisli dole da dobrovoljno daju krv.
a krenulo je ovako

Акција добровољног давања крви на барикадама
10. новембар 2011.
Поштована браћо и сестре,
овим путем Вас обавештавамо, да општински одбор Равногорског покрета из Косовске Митровице, заједно у братској сарадњи са Друштвом српско - руског пријатељства „КОСОВСКО ОГЊИШТЕ„ из Косовске Митровице, као и више пута до сада, у суботу 12. новембра организује акцију добровољног давања крви „КРВ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ„.
Акција добровољног давања крви ће бити спроведена под шатором, на главном мосту на Ибру у Косовскоj Митровици (који је симбол отпора и опстанка српског народа на Косову и Метохији). Ако временски услови не буду дозвољавали да се акција спроведе на мосту, крв ће се давати у Здравственом центру у Косовској Митровици у служби трансфузије. Акција почиње у 07.30 ујутру. Они који желе да иду на литургију,(почиње у 08.00), моћи ће да дају крв после литургије. По завршетку акције, по први пут ће бити обележена слава општинског одбора Равногорског покрета Свети Краљ Милутин, пресецањем колача и славским ручком око 14.00. У времену од 9.00 до 14.00, они који су дали крв, ако буду изразили жељу, моћи ће да оду у обилазак барикада у Јагњеници и Зупчу и поздраве људе на барикадама.
Ако долазите својим возилима потребно је да нас контактирате јер ће Вас сачекати наши људи у Рашкој ради преласка алтернативним правцима на Косово и Метохију. За оне који не могу да дођу својим возилима обезбеђен је превоз из Београда, креће се у петак у поноћ.

I bilo je

Milan Velickovic je ispred Carolije sa prijateljem poneo toplu garderobu, i ona ce da bude razdeljenama a slike ocekujem.Takodje veliku pomoc je obezbedio G.Arsen kome se posebno zahvaljujem. eusa_clap.gif eusa_clap.gif eusa_clap.gif
Hvala!
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

47 Akcija 1 deo

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 15 Нов 2011, 01:10

Zahvaljuci Nadezdi iz Belgije, deo njene pomoci, u vidu jakni, kaputa, mantila, dzempera, pantalona i ostalog , smo poslali. Bilo je propusta istina, ko zna moju situaciju, onda ce da shvati da nisam imala da kupim dzakove, a kad su vec stigli bilo je jako kasnod a se sve to spakuje.
To nam je zamereno, ali ne od ljudi koji teba da dobiju tu pomoc , vec od drugih.
Kao predsednica trpim prva sve udarce kada nesto ne valja, tako i ovaj put.Lako je biti IN, kada imas dosta para, licno od moje bede i sirotinje, koliko za godinu dana podnesem troskove i uz to radim a ne smem , vec sam svesno izbegla operaciju to niko ne pita. Bitno je samo da se neko ispicka, tj u ovom slucaju ja.
Sta da se radi, ako slike stignu i ako ljudi sa terena budu zadovoljni onda cu i ja biti jos vise

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

47 Akcija 1 deo

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 29 Нов 2011, 22:01

Danas sam ocekivala pismeno obracanje za pomoc koja je potrebna ljudima na barikadima, jos mi nista nije stiglo, a ne bih zelela da stavim samo deo koji mi je vec poznat vec da sacekam da komletiraju spisak.
Zamolicu za strpljenje ljude koji su zainteresovani za pomoc oko prikupljanja svega sto je potrebno, i veliko hvala na podrsci.

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

Re 47 Akcija 1 deo

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 30 Нов 2011, 18:30

U toku dana stigla nam je informacija da je krompir za sad obezbedjen, idemo dalje,stavljam ostale potrebne stvari sta i kako.Nacin dostavljanje pomoci znate,i to je to.

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

47 Akcija 1 deo

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 30 Нов 2011, 20:18

-медицинске маске,
-сода бикарбона,
... -газа,
-наочаре за роњење,
-активни угљен,
-комбинезони
-зимске јакне
-батеријске лампе,
-рукавице и шалеви,
-патике за одрасле,
-џемпери за мушкарце
-дуге гаће за мушкарце

Ovo je stiglo sa dopisom, a dodali bi hranu, cajeve, plinske boce, plinske grejalice

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

47 Akcija 1 deo

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 02 Дец 2011, 13:13

U toku je preuzimanje krompira iz magacina darodavca iz Zemuna,zahvaljujuci Milanu Velickovicu.Ovom prilikom se zahvaljujem i nasem Dekiju o kome imate na delu foruma UPOZNAJTE PRIJATELJE

eusa_clap.gif eusa_clap.gif eusa_clap.gif

Momci svaka cast! srce ste!!!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

47 Akcija 1 deo

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 03 Дец 2011, 15:30

Verovatno da postoji potreba da se obratim i napisem nesto ovde i kao Predsednica Hum.Org. Carolija i u svoje licno, da bih pokusala da na normalan nacin prikazem razlog odlaska na barikade, posto sam u situaciji da objasnjavam mnogima.
Ne shvatam zasto i sta je nejasno u ovom potezu nase organizacije , jer koliko mi pise na licnim dokumentima drzavljanin sam Republike Srbije u cijem sastavu ulazi i Kosovo i Metohija.

Obracaju mi se mnogi za pomoc,i u 90 posto slucajeva su u pitanje finansijska sredstva, koje na zalost ne postoje na racunu u jedinoj banci koji imamo.Ostale molbe koje se ticu u 21 veku samo za hranu,drva,obucu , garderobu ili ostalo je jako tesko citati, i postaviti na uvid javno. Samo u Grockoj gde reklama za nasu organizaciju ide 4 puta dnevno ima toliko uspeha, da u svojoj ulici vadim skoro svakodnevno polovnu garderobu iz kontejnera, toliko o svesti gradjana, jer ih mrzi da prosetaju do moje kuce koja je udaljena nekih 150 metara.

Sto se tice konkretno ove akcije, polazi se na put iskljucivo zbog zelje da se snimi situacija sa terena,planiramo video snimak, i ostalo kao zapis prema kojem cemo se i upravljati u buducnosti. Sve prazne price,i gubljenja vremena o nebitnim stvarima predstavljaju luksuz trenutno,bar dok se ne uverimo na terenu kako je.
Shodno i rezultatima donecu odluku da li ce se ici ponovo dole ili ne. Izvestaji koji stizu sa terena su oprecni i zato i krecemo.

Ovde gore postoji spisak stvari koje su potrebne,do sinoc je bila odluka da se pozovu i gradjani Opstine Grocka koji zele da krenu sa nama, ali zbog bezbednosnih razloga mislim da to i obustavim. Na barikadama nije potrebno zapocinjati incidente niti remetiti i ovako nastalu tesku situaciju, tamo treba otici tiho, mirno i dostojanstveno,a ne kao huligani ili busadjije, jer svako ce se vratiti svojoj kuci a ti ljudi ostaju.

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

OBAVESTENJE

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 03 Дец 2011, 15:38

Obavestavaju se gradjani OPstine Grocka , da Humanitarna Organizacija Carolija Pepeljuga21.veka i Prijatelji zele ovih dana da posete Srbe, koji se nalaze na Barikadama na Kosovu.Put bi trebalo da se realizuje izmedju 8 i 10 decembra 2011 godine.
Razlog odlaska na tom podrucju je prvenstveno zelja da se snimi situacija na samom terenu,o cemu ce biti na uvid dostavljen video materijal.Pomoc koja nam je zatrazena je sledeca

-медицинске маске,
-сода бикарбона,
... -газа,
-наочаре за роњење,
-активни угљен,
-комбинезони
-зимске јакне
-батеријске лампе,
-рукавице и шалеви,
-патике за одрасле,
-џемпери за мушкарце
-дуге гаће за мушкарце

Ovo je stiglo sa dopisom, a dodali bi hranu, cajeve, plinske boce, plinske grejalice

Ukoliko se pokaze da je dalja pomoc potrebna, Hum. Org. Carolija ce postupiti kao i do sada, znaci da ce ponovo organizovati dolazak na barikade.Akcija nema politicku niti drugu podlogu, vec jednostavan patriotski odgovor, da se ode na lice mesta i vidi nastala situacija. Zbog osetljivosti akcije,ovog puta smo odustali da se organizuje polazak iz Grocke autobusom,jer tamo nije potrebno ici dolivati ulje na vatru, vec sanirati posledice poslednjih desavanja. Ukoliko gradjani Opstine Grocka pokazu interesovanje i moralnu odgovornost da podju sa nama,moze se razgovarati i o ovoj mogucnosti.

Tokom naseg rada naucila sam da nikog ne mogu naterati da pokaze humanost, prvenstveno iz razloga sto je materijalna situacija dovoljno teska i za uslove koji su ovde, kako je na teretnu gde idemo, ne znamo jer su oprecni izvestaji,ono sto je sigurno pomoc ce sigurno biti odnesena tamo gde je potrebna.

Cak i ako to podrazumeva odlazak dublje na prostoru Kosova.

Baviti se politikom,praznim pricama i ostalim nacinima koje oduzimaju vreme koje moze konkretnim angazovanjem da se upotrebi za saniranje svih mogucih posledica koje su napale nase drustvo, je luksuz samo za privilegovane.Hum. Org. ne pripada toj grupi, i ona svojim angazovanjem cini koliko moze, s obzirom, da nikakvu konkretnu pomoc nema na zalost od strane gradjana Opstine Grocka,kao i njenih predstavnika.
U Srpskoj tradiciji su hrabrost, humanost, covekoljublje i istinoljublje, to se ne moze nikom naturiti niti na bilo koji nacin silom nekom usaditi,i zamolila bih s obzirom da je vreme demokratije, one koji zele da odmognu ovakav vid delovanje, da se suzdrze od komentara, jer je u Istoriji Srba takoje tradicija da se za svaku ideju,podrzi raskol i svadja. Ovde takvim odlikama drustva nije ni vreme ni mesto,ovde je rec o mogucnosti da se ucini minimum, ali se bar cini.
Ovo je pogled pre Akcije i sagledavanja stanja na terenu, sve ostalo reci ostaje kada se Hum. Org. Carolija vrati sa puta,i opet ce sve biti stavljeno na sud javnosti, jer izgleda da nista nije u stvari tako kako izgleda na prvi pogled. Ostaje da se vidi koliko smo u pravu ovim potezom.

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

47 Akcija 1 deo

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 07 Дец 2011, 17:56

Imamo teskoce zbog neopremljenog vozila , gledamo kako da ovo zavrsimo, na svaki nacin,ali tako je to kad sve treba, ja bih svuda da stignem ali...Danas su G.Violeta i Nebojsa doneli garderobu isto kao donaciju, te gledamo sta poneti sve na put ako se ne ide sa nasim zutim lavom smil442f329a271af.gif

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

47 Akcija 1 deo

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 03 Феб 2012, 17:10

Dya smo uradili po vom pitanju uradili smo, bitno je da je poslato
400 tona Ruske pomoci je dosta za sad
Прилози
DSCF1628 a.JPG
DSCF1628 a.JPG (30.16KiB)Прегледано 20585 пута
DSCF1630a.JPG
DSCF1630a.JPG (29.9KiB)Прегледано 20585 пута
DSCF1631a.JPG
DSCF1631a.JPG (30.77KiB)Прегледано 20585 пута

http://nbf.pl‎

Повратак на “2011 година”

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 9 госта