Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 12 Феб 2014, 19:52
Таман када је хтео да изађе из канцеларије и да крене назад кући у предграђе, зазвонио му је мобилни. Да је било ко други звао, отерао би га до ђавола, али мелодија која је изабрана за посебне особе говорила је само једно, опет неко изненеђење и не свакидашњи дан. Стара другарица, колега, пријатељица, ни сам није знао шта је више , је била као мелем на ове дане и главобољу коју је осећао због овог тајанственог борца за правду. Јавио се са осмехом на лицу, и саслушао глас са друге стране, потврдно, махинално климнуо главом и после пар размењених реченица излетео на улицу. Потражио је погледом црни ауто марке саб аеро X 7 t. Никад му неће бити јасан избор овог типа аута који је изабрала за њу, некако није ишло на први поглед а када се уверио у њене возачке способности, које су некада биле на ивици разумног коришћења возила на путу, било му је јасније.
После топлог поздрава са плавушом која је седела на месту возача, ауто је клизнуо асфалтом, остављајући град иза себе. Сваки њен позив значио је одлазак ван града и куће на пар сати и никада није знао како ће то време да проведе, избор је био толико велики да чим је видео путне две торбе схватио да му следује или пењање по некој стени или одлазак у дивљину , да ли на лов или риболов или лет спортским авионом. То му је требало да смири своје мисли мало и био је задовољан њеним избором за риболов. После скоро два сата , док су стојали до појаса у реци и пецали,у дубоким чизмама и мајцама са качкетима , вукао је канап на коме су биле везане флаше са Зајечарским пивом и гледао природу око себе. Покушао је да не завиди оваквом начину живота, али није могао против себе. Обавезе на послу, јака конкуренција и његово пливање у самом врху медија, породица кући , родитељи о којима је бринуо, све је то било као свакодневни притисак и волео је да бар део живи лагодније и мирније, као она али није успео. Она је често говорила на његово кукање како није свестан богаства које има , мада њен живот је био много много једноставнији јер била је сама. Наздравио је са флашом , куцкајући се и натегао хладну течност, која му је више него пријала и после доброг натегнутог гутљаја гласно је подригнуо. Она га је погледалам насмејала се и добацила
-Пријатно прасенце-насмејала се гласно
-Зезај ти, само, као теби не прија?!
-Ма дај, прија, само никако да стигне поздрав из унутрашњости, хахахахаха, шта си ми се смрко , ко да сам знала да те извучем мало са посла?
-Да, да, смрко, лако теби, не мораш ти да јуриш нинџе по београдским улицама - сад му сину кроз главу да није неки нинџа, шта знаш, ко све није по улицама само би му то требало,-опсова у себи али не толико тихо
-Шта псујеш сад? Какве нинџе, полудео да си, где њих нађе
-Ма зезам се, знаш о типу о коме сам ти причао, онај што пишем о њему, осветник-настави он сад мирнијим начином и трезвенијим размишљањем- Осветник, ми већ увелико допрема материјал о случају корупције Судија и неких угледних људи, мало морген , угледних, плаши ме мало то све што имам од материјала, бем му има да ми натовари опет посла са Полицијом,ја јесам био луд кад сам кренуо у писање са мојим новинама , сећаш се тога? али овај-настави он-луд човек, знаш ли да Јавни тужилац нема муда да крене бре на ове које је он решио да среди. Овде се не ради само о миту, овде се ради о томе да скоро сви своје службене положаје користили за богаћење и криминал.Ко ће да суди ако реши да стрпа пола судства у затвор? Крупно је ово, крупно, а не знам како да себе оперем, јер овај се намерачио да само мени све шаље унапред. То треба и организовати, платити, хеј не може то смо један човек а нико не зна како ради, са ким. Ко с ђаволима да води овај рат?
-Што си напоран све негативно, и црно, што не кажеш са анђелима него одмах се ухватио црног? и откуд знаш да је мушко'?
Запањено је погледао, као да га је неко ударио
-Јеси ти нормална, па оженио би је одмах, или пусти је ко зна каква је лујка, кад нема шта друго да ради него се бије, пуца и игра руски рулет уместо да рађа децу...-прекинуо је јер га је ударила штапом по руци- Аха, све се плашим поред твоје драге да ли би смео да писнеш, ћути ту, лудачо једна,она твоја би ти очи ископала да те чује, и што тако све најгоре, мушкарцу један да си ...смејала се док је гледала његов штап који је пливао по брзацима а он га јури , тј покушава
-Ти си луда, јебо те и тај лудак ко год да је, побеже ми штап...ове пастрмке да сад изгубим,ма ниси нормална ...викао је он на њу док је покушавао да стигне штап и одустао после пар минута. Враћајући се до ње , гледао је попреко јер таман је смирио мисли а сад се поново изнервирао.Видевши да је полудео, она се насмејала и кренула ка обали да узме други штап из аута , носећи и чоколаду уз осмех, јер је знала да има у рукама највеће оружје за њега и да ће врло брзо да се смири. Све је био у стању да опрости зарад слатког. И он је знао да је у праву, насмејао се као дете и ставио чоколаду за качкет, узео још једно пиво и овог пута га испио на мах. Ускоро је било време да крену кући, покупили су пастрмке и све иза себе и кренули назад. Да би га још више одобровољила, у повратку су свратили до кафане где се служило увек топло печење, узела је пар килограма,за његову и своју кућу и кренуше даље.Пошто се сутра враћала и сама за град, одвезла га је његовој кући и обећала да ће га сутра одвести на посао, где је и остао његов ауто. За жену и децу купила је и спаковала већ поклоне, јер се и сама тог дана вратила са Метеора у Грчкој где је била на пар дана са најбољом пријатељицом .
Њен долазак кући је био гласно испраћен кућним љубимцима који су се јављали из боксева,тачно су знали и чули увек кола којим се враћала кући. Мајка је дочека са осмехом и безброј питања, на које иако уморна је увек имала времена да одговори а затим отишла да се поздрави са љубимцима. Њено стадо, како је тепала својим куцама, је био спој немогућих раса паса, аи сви су живели у хармонији. Ту је била и њена Грета, холандска дога зифт црна са црним очима и издуженом њушком, висока скоро метар, развијених мишића и женкица која је сада имала мале. Зато и није била на путу са њом. Ту је поред осталих био и Тајсон вучјак стар три године, кога је поред још 35 кучета украла из нехумане штенаре на северу Србије. Погледала је и остале псе , помазила и коначно код куће осетила уморнијом него иначе и после туширања отишла у кревет. Време пуног месеца је било исто скоро последње 3 године са сновима од којих се будила мокра од зноја, сањајући фрагменте које никако није успевала да споји коначно у целину.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor
Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете
Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!