www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.

Ко нам се обраћа и како за помоћ

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке:3333
Придружен:03 Апр 2008, 18:22
Место:GROCKA
Контакт:

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 27 Јан 2014, 18:36

Postovanje.Srecna, vam, nova, godina, i, bozic.Mene, zanima, koju, vrstu, pomoci, pruzate?Izvinite, sto, ovako, pisem, tastatura, ne, radi, kako, treba.Ja, imam, trenutno, finansijski, problem, a, za, ostale, probleme, trebao, bi, mi, ceo, dan, da, vam, ispricam, tj.napisem.Ako, ikako, mozete, da, mi, pomognete, volela, bih, da, me, kontaktirate, jer, nesmem, od, supruga, da, jos, pisem.S, postovanjem, Danijela.

KOntakt podaci poznati Caroliji
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 27 Јан 2014, 18:38

Marina Ivanovic
Dragi moji Zovem se Marina Ivanović . Rođena sam 1967. godine u Boru, a zadnjih 10 godina živim u Novom Sadu. Ja sam izbeglica iz Srbije, bez izbegličke legitimacije. Možda bi bilo bolje da sam izbeglica, jer bi možda dobila: stan, kuću, posao ili neku pomoć, a ovako ništa. Moj problem je što sam u velikoj trci za novcem da iškolujem i izvedem na put svoje dve ćerke i povlačenju po raznoraznim iznajmljenim stanovima i poslovima izgubila sebe, a najviše svoje zdravlje. 2006 godine sam operisala rak dojke. Usledila je godina (mučna) terapija, citostatika, zračenja i kao izlečena sam. Za sve vreme terapije ja radim jer sam neprijavljeno radila pa bi izgubila posao, jer tu nema bolovanja. 2013 godine su mi otkrili da imam mnogobrojne metastaze tog istog raka na kostima: lobanje, rebrima, ramenima, kičmi, kukovima, itd. Pošto se radi o celom koštanom sistemu imam jake bolove i problem sa kretanjem. Lecim se u Sremskoj Kamenici gde nema napretka u lečenju. Jedino rešenje postoji na klinici “Medical Perfection” u Istambulu. Za operaciju sajber noža je potrebno od 7 000-10 000€ koje ja nemam jer mi je penzija za 20 godina radnog staža 12 000 dinara. Naša država ima ugovor sa tom klinikom da se mogu pacijenti lečiti o državnom fondu. Međutim u našoj zemlji ne postoji doktor koji bi dao uput za takvo lečenje jer se boje da će oštetiti zdravstveni fond pa će dobiti kaznu. Znači ja sam prepuštena božijoj volji koliko izdržim, a nema više onog uradi sve da se spasi život nekom ako za to postoji nade. Ovim pismom Vam se obraćam da pitam. Ko je izmislio tako glup zakon da ako nemaš para ne možeš da se lečiš, već čekaj da umreš, a pošto mi je minimalna penzija imaću besplatno pogrebnu opremu. Imam 47 godina i nemam ništa od ove države, ova država je uništila ljudima veru u bolje sutra, kao i meni. S nadom da ću dobiti bilo kakav odgovor, U nadi da cu dobiti odgovor Unapred zahvalna: Marina Ivanović Tel: 062/ 30-98-44 Bulevar Jaše Tomića 18b/4 Novi Sad

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 27 Јан 2014, 18:39

Tatjana Lovcevic
Nadam se da vam ovim mailom necu oduzeti mnogo vremena.Naime,ja imam cetvorogodisnjeg sina koji boluje od cerebralne paralize,posledica izliva krvi na mozak na rodjenju.Klasicna lekarska greska. . Tek pocetak borbe za zivot. .Reanimiran pet puta i upucen u visu ustanovu gde su uspeli da se izbore za njega. Sa 7 dana prva upala pluca,sa mesec dana dijagnostikovane dve urodjene srcane mane.Prihvatamo to i guramo napred.Visemesecna terapija i sa 16 meseci otvorena operacija na srcu. . Pet i po sati neizvesnosti. . Uspeo je ! Uspesno se oporavlja i konacno smo srecni.Ali,ne zadugo.Astma nas mrcvari mesecima. . I sa dve pune godine ,kao slag na tortu,dobijamo cerebralnu paralizu za dijagnozu. .Jos jedan sok.Ovoga puta svesni da ce ovo biti mukotrpna borba. Krecemo sa intezivnim vezbanjem,7 meseci godisnje stacionarne rehabilitacije plus konstantan rad kod kuce.Sa starijim sekama provodimo jako malo vremena,ali moramo,za njegovo bolje sutra.Isprobane su sve vrste terapija,lepe rezultate je postigao. . Sa 3,5 godine pravi svoje prve korake!Nasoj sreci nigde kraja.Ali,krece se otezano,ne moze da stoji vec samo da ide od tacke do tacke.Zali se na jake bolovevu nogama,tetive su skracene.Ceka nas jos jedna operacija.Neophodna,da se ne bi vratio nazad u invalidska kolica.Produzavanje tetiva nas ceka ove zime.Dug postoperativni tok i kvalitetna rehabilitacija ce mu pruziti da bude barem slican svojim vrsnjacima.A nas budzet je na nuli. . Ja ne radim nigde,suprug radi sezonske poslove u gradjevini.Prodali smo sve sto smo imali za njegovo lecenje.Vise nemamo sta. Ovim putem molim sve ljude dobrog srca ako su u mogucnosti,da nam pomognu.Nadam se da je ostalo jos ljudskosti u ovom surovom svetu.Nadam se pravdi i tome da ce moj Igor u neko dogledno vreme trcati sa svojim sestrama i da ce nadoknaditi lepim svu patnju. Jos uvek imam veru u ljude,pomozite nam sada kada smo na korak do cilja. . Unapred zahvalna,majka Pantic Igora, Lovcevic Tatjana Broj dinarskog racuna 160-1-73, poziv na broj 57-102-0003610/2 Banka Intesa 2 Attachments Image Fotografija0256.jpg Image IMG_20131027_150552-1.jpg kontakt telefon 066 001232

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 27 Јан 2014, 18:40

Humanitarna organizacija Čarolija - Pepeljuga 21. veka i Prijatelji

Postovani javljam se sa krajnjeg juga gde niko nezna nida postojimo kamo li da nam neko pomogne.Nas zivot inije zivot vec svakodnevno mucenje;Problem je poceo kada smo i ja i suprug ostali bez posla sa dva djaka sada vec studenta.Prodali smo sve sto se moglo da bi deca inace odlicni studenti nastavili skolovanje. Problem je postao jos veci kada se nasa mladja cerka iznenada razbolela a ja upala u tesku depresiju.Mogucnost zaposlenja kod nas ne postoji zivimo od pecuraka kad ih ima a to je sezona.Moja decanisu videla more ekskurziju docek nove godine van kuce novu obucu cetiri godine ni jaknu ama bas nista sem nekih jeftinih kineskih patika ili bluze.Sramota me je da moram sve ovo danapisem ali neko treba da zna staje pacenicki zivot.Ovde niko nikog nista ne pita ako ima dobro ako ne zgazi ga.Obracali smo se opstini za pomoc ma niko te ne pita. Neznam sta da kazem grozno se osecam i nevidim izlaz.KO POMAZE OVAKVIMA// VLASE BLIZU VRANJA.

Kontakt podaci:
Dragana Dimkovic
drage60@yahoo.com
telefon: 0628790747

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

: Ко нам се обраћа и како за помоћ

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 20 Феб 2014, 16:48

Navelbin 50mg ampule
Zovem se Ana Popović, lečena sam u prošloj godini (dijagnoza Ewning sarcom PNET ).
Ovaj lek što sam navela je deo dalje terapije koju moram da primam verovatno naredne dve godine.Molim vas ako možete da mi pomognete, biću jako zahvalna.

Kontakt podaci:
Ana Popović
popovic921@gmail.com
telefon: 063224696

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

Re: Ко нам се обраћа и како за помоћ

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 07 Мар 2014, 13:14

Dobar dan želim!
Ovo je za mene očajnički korak. Nisam nikada mislio da ću morati da tražim pomoć za svoju porodicu na ovakav način. Besposlica, bolest i poprilično i samo okruženje kao i, po mnogima, neaktivan Centar za socijalni rad učinili su da molim od Vas pomoć bilo kakve vrste kako bi smo preživeli. Pre svega se to odnosi na prehrambene proizvode. Čokoladu moja deca ne pamte kada su pojeli. Molim Vas pomozite!

Monika Stan

telefon: 0612389317
Прилози
25zj89c.jpg

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 09 Јул 2014, 16:13

Искључи за: Хрватски

Poštovani,

Ovim mailom Vam se obraćam sa molbom da mi pomognete u prikupljanju sredstava koja su mi hitno potrebna za lečenje mog brata (Bobana Stepanovića iz Velike Lomnice, Kruševac, koji ima 30 godina) I koji boluje od Hočkinsovog limfoma. Moj brat je bio na lečenju u KBC Beograd, vise od 6 meseci, međutim, doktori nisu mogli da mu pomognu I njihove prognoze za njegovo izlečenje su bile veoma lose. Rekli su da su sanse za njegovo izlečenje manje od 5 %.

Pored svega toga, u KBC u Beogradu, njemu je postavljana pogrešna dijagnoza, te je usled toga primao I pogrešne hemioterapije, koje se samo dovele do progresije bolesti I pogoršale njegovo zdravstveno stanje.

Na osnovu toga što se dešavalo, ja kao rođena sestra Bobana Stepanovića, odlučila sam da se borim za njegov život. Obratila sam se dr Nadeždi Basari, našoj doktorki koja je direktor bolnice u Flensburgu, u Nemačkoj.

Njeni komentari, na dostavljenu lekarsku dokumentaciju, su bili vrlo ohrabrujući I rekla je da postoji sansa za izlečenje od 85 %.

Moj brat se od pre nekoliko dana nalazi na klinici u Flensburgu, s obziorm da je njegov život bio ugrožen, tako da moja porodica I ja nismo imali ni vremena ni mogućnosti da sakupimo dovoljno sredstava koja su neophodna za prvu fazu lečenja i iznose 30.000 evra. Ovakva lečenja su jako skupa, tako da jedna obična porodica u Srbiji nema mogućnosti da ih sama priušti. To je moguće jedino uz pomoć drugih, voljnih da pomognu.

Iz toga razloga obraćam Vam se sa molbom da mi pomognete u prikupljanju sredstava za lečenja mog brata I u spašavanju jednog mladog života. Lečenje je već započeto I ukoliko ne bismo na vreme prikupili dovoljno novca, preti opasnost da lečenje bude prekinuto.
Novac se može uplatiti na namenski dinarski depozitni račun koji je otvoren u cilju prikupljanja sredstava za lečenje mog brata, a otvoren je na ime moje majke Dragane Stepanović u Komercijalnoj banci. Br.računa je 205-9011005533044-34 Komercijalna banka.
Najljubaznije molim za hitnu pomoć.

U najkraćem mogućem roku Vam mogu dostaviti svu moguću medicinsku dokumentaciju mog brata, kao I same prepiske-mailove sa dr Nadeždom Basarom, poziv bolnice za lečenje mog brata, dokaz da je boničkim sanitetom prevezen do bolnice u Flensburgu I zadržan na lečenju, kao I predračun troškova lečenja bolnice.

Unapred zahvalna

Marina Stepanović

marinastepanovic@gmail.com

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 25 Дец 2018, 01:46

PORUKA:
Postovani,ja sam vam se javio pre nekih dva meseca i odgovorili ste mi na poruku!Ali nisam mogao ja da vam odgovorim!Ja sam Perica Jancic,iz sela Kusic okolina Bele crkve!Zivim sa troje male dece od 9,7 i 2 godine,jer mi je supruga iznenada preminula u Maju ove godine!U teskoj sam situaciji!Moja adresa je Save Muncana 48,selo Kusic!Telefon 0631546845!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Контакт:

Re: Ко нам се обраћа и како за помоћ

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 25 Дец 2018, 01:48

Poštovani,

Ja sam Dejan, iz Kraljeva, i nadam se da mi neko može pomoći. Pisao sam mnogim Humanitarnim Organizacijama za pomoc, nekoliko godina unazad, ali mi niko nikada nije pomogao.

Moja majka je preminula 22 septembra, u 72 godini života, a moj otac ima 68 godina, pre osam godina je operisao krvne sudove srca (ima četiri bajpasa), a pre sedam godina je operisao žuč sa kamenom.

Ja imam 42 godine, nezaposlen sam, neoženjen, i nemam ni dana radnog staža. Sa obzirom da mi je majka preminula, sada smo, ja i moj otac, prinudjeni da živimo od njegove male invalidske penzije, od 18000 dinara, medjutim, on dobija samo 9000 dinara mesečno, tj, polovinu, jer mu druga polovina ide na otplatu bankovnog kredita, koji treba da otplaćuje još narednih par godina.

Mi živimo u staroj kući mojih pokojnih dede i babe (majčini roditelji), koja je izgradjena pre 68 godina (1950-e godine). Zemljotres koji se desio u Kraljevu, 2010 godine, napravio je razna oštećenja na kući, ali to, uglavnom, nismo sanirali do dana današnjeg, jer nemamo novca za to. Na kući treba ojačati krov, i promeniti crep, strujne kablove bi trebalo zameniti, unutra treba sanirati pukotine na pregradnim zidovima, itd.

Takodje imamo velike dugove državi za struju, vodu, i ostale komunalije, a jedva se prehranjujemo (baš mi je pre par dana stigla opomena pred isključenje struje, zbog duga od 27000 dinara). Takodje, kad dodje zima, teško dolazimo do para za drva, baš sad gledamo kako da dodjemo do para, da kupimo drva.

Kako god, teško se prehranjujemo, a za komunilije uvek dugujemo državi.

U svakom slučaju, zamolio bih ljude dobre volje, da pomognu, koliko je to u njihovoj moći. Donacije se mogu uplatiti na sledeće načine:

Iz Srbije:

1. Uplatom na namenski dinarski račun, kod Komercijalne Banke, broj računa je sledeći:

205-0061600866914-93

Uplata se vrši na ime Dejan Banović, i vrši se bez modela i bez poziva na broj. Za svrhu uplate, može se staviti "pomoć".

Iz inostranstva:

Za uplate iz inostranstva, treba poslati bankovni ček, na ime Dejan Banović, na sledeću adresu:

Dejan Banović

Čibukovački Partizani 4

36000 Kraljevo

Srbija

Takodje, uplata se može izvršiti i na Paypal, Paypal e-mail adresa za uplatu je sledeća: dejanb.kv@gmail.com

Unapred zahvaljujem.

http://nbf.pl‎

Повратак на “Активност и деловање Удружења”

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 4 госта