www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.


Vecernje Novosti akcija za Sv.Savu

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке:3333
Придружен:03 Апр 2008, 18:22
Место:GROCKA
Контакт:
Vecernje Novosti akcija za Sv.Savu

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 09 Јул 2013, 08:45

http://www.nasagrocka.info/index.php?op ... &Itemid=99
Донација за болницу „Свети Сава“


Хуманитарна организација Чаролија Пепељуга 21 века из Гроцке, прикупила помоћ за ову болницу

2013-06-14 13.20.28

Хуманитарна организација "Чаролија Пепељуга 21. Века и пријатељи" из Гроцке прикупила је помоћ - болнички материјал, постељине, ћебад, пешкире, пижаме, као и собне фрижидере, радијаторе, колица и шеталицу за слабо покретне пацијенте.

Велики део донације је послала Организација "Света Анастасија" из Ротердама, коју води свештеник Војислав Билбија, а јуче је однета болници "Свети Сава". Донација је била вредности од неколико хиљаде евра.

Болница „Свети Сава" једина је установа која се бави искључиво збрињавањем пацијената са можданим ударом, не само у Србији, већ и Европи. Ови пацијенти се лече и у одељењима других болница, али капацитет од 250 постеља и око 60 пријема дневно, може да понуди само "Свети Сава". Нажалост, осим барем још једног скенера, колица за непокретне пацијенте, мањкају постељине, спаваћице, пижаме, а пријемно одељење кроз које годишње прође око 14.000 пацијената, није реновирано више од две деценије.

Према речима директора др Милана Савића, више од 80 одсто пацијената са можданим ударом из Београда и околине, лечи се у овој болници. Ударна тачка је пријемна служба, где се ради тријажа и дијагнистиковање, а овај део болнице бећ дуже време чека обнову.

Штокови врата су страдали од удара колица, под је на више места испуцао. Собе су уредне, али су права слика хладног болничког простора. Иако их већина има климу, столови, кревети, уређење је застарело и "истрошено, каже др Савић.

Могу само да дам као човек изјаву, да је позив за акцију која је била намењена болници „Свети Сава“ у Београду стајао скоро две године да се људи прикључе, али на жалост, заиста на жалост само су се пар особа сетиле да доставе постељину и понеку спаваћицу. Ускоро почињем са великом акцијом“ битка за болнице“, где ћу опет позвати људе који знају за саосећајност, милосрђе ,да се прикључе половном постељином, доњим вешом, пижамама, спаваћицама, пешкирима, папучама и средствима за хигијену који су намењени пацијентима.
Болесници се пресвлаче на скоро свака 2 до 3 сата, тада њихова пижама или спаваћица, као и постељина иде на прање и то се јако пуно хаба, пуца те тога увек треба, а није ни непознато да сиромашни људи су такође пацијенти и тешко је ако они сами не донесу све што им је потребно. Пре месец дана сам имала случај да сам поклонила пижаму, јер је човек није имао а морао је да понесе са собом, изјавила је за НашаГроцкаИнфо Светлана Урошевић, директорка ове организације и додала:

-Још једном апелујем на људе који бацају старе половне ствари а из Гроцке су, поклоните је, немојте да бацате у контејнер. Побогу, па неупотребљива је после мешања са осталим отпадом и ђубретом. Немојте да више и да сечете рукаве, оковратнике и остало. будимо људи ако може. Хвала, истакла је Светлана.

Несебична помоћ ове хуманитарне раднице све је у болници запањило. Њима треба много више, а кад држава не може ништа да учини помоћ оваквих људи је заиста неопходна. Ово је један пример где мештани Гроцке с поносом могу да наведу одакле су, не стидећи се да ће ружна слика о њима бити приоритетна....
Прилози
Vecernje novosti.jpg
Vecernje novosti slika.jpg
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

http://nbf.pl‎

Повратак на “Осврти Похвале и Критике”
 Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 11 госта

cron