www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.


Предавање одржано испред Савеза инжињера и техничара Србије

http://www.nasagrocka.info и http://pepeljuga21veka.com
pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3333
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Предавање одржано испред Савеза инжињера и техничара Србије

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 12 Нов 2013, 21:16

Гроцка: Предавање за пример

Детаљи
Категорија: Интервју-репортажа
Објављено 09 новембар 2013Предавање одржано испред Савеза инжињера и техничара СрбијеЈуче је у великој сали СО Гроцка, одржано предавања Савеза инжињера и техничара Србије, у организацији виртуалне Владе Разума.
Зоран Пендић, руководиоц развојног сектора Савеза инжењера и техничара Србије са својим тимом одржао је тросатно предавање које ће ући у анале грочанске општине.

Пред око 40 ак присутних, Пендић је са својим сарадницима изнео битна научна истраживања и то:


1. Циљеви и задаци Савеза инжењера и техничара Србије - СИТС
2. Могу ли менаџмент системи и сектор осигурања да убрзају транзицију наше привреде?
• Образовање
• Здравство
• Привреда
3. Генерализовани HACCP систем
• Ланац исхране
• Туризам
4. Пројекти РЦ СИТС везани за безбедну и квалитетну воду за пиће
5. Нове генерације мембранских филтара у обезбеђивању безбедне и квалитетне воде за пиће
• Јавне чесме
• Сеоски водоводи
• Градски водоводи
6. Енергетска ефикасност
Котловска постројења


Постоји решење за грочански водовод
Једна од интересантних тема је била употреба пијаће воде. Неколико пута на овом семинару је изговорено да је Гроцка позната по лошем водоснабдевању, али да постоји решење које би значило свим мештанима, само треба имати мало политичке воље. Занимљиво је и то да су изнети законски прописи по којим вода спада под храну и да се и над њом треба применити "НАССР" систем. Пријем у ЕУ управо значи да се ови стандарди морају испоштовати. Фирма „Envirotech“ је чак изнела детаљан план изградње фабрике Воде, која може било коју воду пречистити, употребом нано филтера. С овом технологијом посебно би се решило трајно водоснабдевање чистом пијаћом водом у Умчарима и Пударцима.


Енергетска ефикасност: Да се провери оџак у Гроцкој
Говорећи о енергетској ефикасности, Милан Михајловић који је држао предавање о овој тематици испред ЈКП „Димњичар“ Београд,као и Жељко Марковић- енергетска ефикасност, указали су на исплативост уштеде сталним чишћењем парних постројења, као и други низ мера које се морају донети како би енергетска ефикасност била што већа.
Ненад Абрамовић, предсесник удружења „Завичај“ је на овој тачки поставио питање да ли руководиоц парним постројењима мора да има по закону завршену школу за такве послове и да ли треба полагати додатно нешто, у виду државног испита.
-Овде код нас у Гроцкој је пример да нестручна лица воде котларницу, додао је Абрамовић.
Абрамовићу је одговорено да по закону морају стручна лица да воде котларницу, на шта је Абрамовић одговорио да је у Гроцкој пример да конобари воде котларницу. За Абрамовићем се јавио за питање и Миливоје Трајковић, председник Скупштине удружења Завичај. Он је поздравио све присутне и упитао да ли је са „грочанским димњаком“ све у реду.
-Ја Вас молим, с обзиром да у Гроцкој алармантна ситуација дешава, управо што је господин Абрамовић рекао, са котларницом. Прошла зима је била блага у односу на претпрошлу, сложиће те се, дуоло блажа него претпрошла. Претпрошле зиме се потрошило око 480 тона каменог угља у нашој котларници. Прошле зиме, која је дупло блажа била, потрошено је хиљаду тона. Зато Вас молим, да овај податак запишете, да упознате министра да је хитно потребно да дођете јер очито са димњаком нешто није у реду, чим је он потрошио толико горива, упитао је Трајковић и добио аплауз присутних гостију.


Од званичника општине нико није присуствовао
Иако се ови семинари наплаћују, овај је био бесплатан и поклон Савеза инжињера и техничара Србије а и заиста су потребни за едукацију ширег грађанства, нико из општине није присуствовао овом скупу. Званично разлози нису познати, а Предраг Стојановић испред Владе Разума је само кратко изјавио да је он све позвао, па чак и водовод Гроцка, јер је вечерас и једна од значајних тема управо била пијаћа вода. С друге стране, у самој згради општине и у кафићу поред био је присутан Стефан Дилберовић, задужен за односе са јавношћу испред општине Гроцка, али на самом семинару није присуствовао. Поред њега, у кафићу поред општине примећено је и руководство ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка, али и од њих нико није присуствовао семинару.


Саопштење ВР о семинару
О синоћњем семинару, огласила се и Влада Разума у свом саопштењу за медије.
-У организацији Владе Разума , 8.11.2013 год. уз свесрдну помоћ општине , нарочито председника Зорана Маркова, пригодно су обележени дани науке и струке , образовања и васпитања , семинаром Савеза инжењера и техничара Србије , у великој сали општине Гроцка .
Грочански прописи . Научни записи . Искуство времена . Тежина бремена .
Лепе и паметне речи , садашње и актуелне теме , часне намере , све за промене !
То је мото , магистра Зорана Пендића , руководиоца развојног сектора Савеза инжењера и техничара Србије и његове научне дружине .
Велика и искрена посвећеност ономе што су одлучили да дарују становницима општине Гроцка , наишла је на топао и срдачан пријем код свих присутних, стоји у саопштењу Владе Разума.


Инспекције не раде свој посао
Свакако, на семинару се могао донети кључни закључак да инспекцијеске службе не раде свој посао. И сам Магистар Пендић је у више наврата појаснио да инспекцијске службе јесноставно морају да обављају своје задатке, јер нам без тога нема ни уласка у ЕУ. Такође је у току предавања појашњено да се мора подхитно решити такозвана мала корупција, јер то је управо оно што представља срж проблема у нашој земљи.


И тако прође веома значајан семинар за нашу општини. А на њему присутни, можда, они који и нису толико потребни. Они што су били потребни имали су своје разлоге за недолазак, али званичних разлога није било. Свакако, Магистар Пендић је то подробно објаснио: Дошли су они који схватају значај овог предавања, можда нас нема пуно, али је ово нешто што ће се морати променити у Србији, како би свима нама било боље.....

http://www.nasagrocka.info/index.php/ru ... -za-primer
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3333
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Предавање одржано испред Савеза инжињера и техничара Србије

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 12 Нов 2013, 21:28

Evo kako je objavljeno predavanje na zvanicnom sajtu Razvojnog Centra CITSa http://www.sits.rs/textview.php?file=Razvojni.html Семинар у организацији РЦ СИТС У Гроцкој

У Гроцкој, у сали Општине Гроцка, у петак, 08.10.2013, са почетком у 17 h, у сарадњи са Општином Гроцка и Владом разума, сарадници Развојног центра Савеза инжењера и техничара Србије одржаће семинар, који ће обухватити следеће теме:

1. Циљеви и задаци Савеза инжењера и техничара Србије - СИТС
2. Могу ли менаџмент системи и сектор осигурања да убрзају транзицију наше привреде?

Образовање
Здравство
Привреда

3. Генерализовани HACCP систем

Ланац исхране
Туризам

4. Пројекти РЦ СИТС везани за безбедну и квалитетну воду за пиће
5. Нове генерације мембранских филтара у обезбеђивању безбедне и квалитетне воде за пиће

Јавне чесме
Сеоски водоводи
Градски водоводи

6. Енергетска ефикасност

Котловска постројења

Предвиђено трајање семинара: 3 школска часа.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!


http://nbf.pl‎

Повратак на “Osnivac 1 javnog medija u Grockoj”
  Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 6 госта

cron