Страница 1 од 1

Prokletstvo Zlata Inka

Послато: 16 Мар 2016, 18:52
од pepeljuginadobravila

Re: Prokletstvo Zlata Inka

Послато: 16 Мар 2016, 18:53
од pepeljuginadobravila

Објављено је 09.02.2013.

Продукцијска кућа Хистори обрадовала нас је још једним серијалом: Стварање царства јесте серија у 14 епизода и представља постанак и генезу највећих царстава у историји. Редослед емитовања распоређен је по хронолошком принципу, стога није необично што је прва епизода посвећена древном народу Маја.

Управо са „испраћањем"и задњег дана мајанског календара, дошло је повољно време да се понешто разјасни у вези цивилизације за коју је везано пуно легенди, али још више и трачева. Односно, прави је час да се идеализација раздвоји од чињеница и да се на основу опипљивих доказа каже која реч о мајанској цивилизацији. Међутим и поред тога остало је пуно питања и недоумица у вези с Мајама-све оно у вези начина како је ова популација нестала са лица земље по опадању моћи династије чувеног краља Пакала. Остаје и недореченост велике естетске и научне вредности коју је овај стари народ оставио у непоновљивој слици сакралне архитектуре.

У научном свету дискусије о Мајама и даље трају, а уводна епизода серијала Стварање царства представља на модеран и занимљив начин све приче које се односе на овај давни, егзотични и никад заборављени народ.