www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.


Зеолит

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3326
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Зеолит

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 03:33

Зеолит: Чудотворни минерал

Зеолит
. Зеолит има спасоносна дејства по човека, животиње и природну средину. Он неутралише, везујући за себе, многобројне токсичне материје и тешке метале попут олова, кадмијума, стронцијума, живе, кобалта, хрома, затим митотоксине, то су оловни продукти гљивица у храни илити плеснива храна, и много тога још. Што је најбитније, на бази зеолита, Институт за нуклеарну технологију и минерологију у Београду пронашао је да кажемо „лек“ са којим се скоро сто посто Србија може очистити од осиромашеног уранијума, од последица НАТО бомбардовања! Али просто је невероватно да се стало са применом тог производа и планом чишчења Србије од осиромашеног уранијума, јер као што се зна, АЛИ СЕ ЈАВНО У МЕДИЈИМА УПОРНО ЋУТИ (!), малигна и канцерогена оболења после НАТО бомбардовања су у наглом порасту! Јунак-мученик приче о зеолиту је генијалац Бранко Станчевић који је 1993. године добио златну медаљу с ликом Николе Тесле за проналазаштво АТН-а, антитоксичког нутритијента. АТН је природни производ, у коме је главни састојак зеолит, прошао је све атесте, научна испитивања и провере, подржао га је и руски академик Тихомир Вребалов. Бранко га је патентирао у заводу за интелектуалну својину.

Међутим, прошле године, Бранко је ухапшен под оптужбом да је наводно надри лекар који малте не храном за стоку лечи људе, узима им паре и богати се. О томе ће бити више речи , где ће се видети да му је намештена игра, јер је АТН изгледа многим „великим играчима“ замрсио планове. Биће и изјаве људи који су лично познавали Бранка и користили његов АТН са великим успехом по њихово здравње и имунитет. Уосталом, Бранко и цела његова породица користила је АТН, а наравно да нико није луд да угрози свој и живот својих најмилијих.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3326
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Зеолит

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 03:33

Извор: Таблоид

Српске власти обуставиле опоравак рударства и експлоатацију зеолита


Лек за Нато трупе

Србија лежи на пола милиона тона чаробног минерала, колико се произведе у свету годишње. Александар Поповић, бивши министар Коштуничине владе, урадио је студију о зеолиту, али је нова власт тај пројекат потпуно занемарила. Док свет дрма ера минерала са чаробним својствима, наше тржиште преплавили су мешетари, надрилекари и препарати из суседства сумњивих квалитета.

Жика Ракоњац

У пролеће 2003. године објављена је сензационална вест да Србија лежи на минералима зеолита. Највећи басени овог рудног богатства налазе се у околини Врања, на падинама Копаоника, Фрушке горе…Само село Игрош, смештено међу брдима Јеленак и Трновачка чука, надомак Бруса, има пола милиона тона овог минерала, колико се произведе на целој планети годишње.
У овом тренутку Србија не користи довољно свој рударски потенцијал, заради једва 1,3 милијарде долара, а актуелна власт ништа не ради на експлатацији зеолита, иако његова прерада не захтева велика новчана улагања, јер обрада те руде функционише скоро попут каменолома. Наше тржиште је, са друге стране, преплављено препаратима из иностранства, претежно из Хрватске, Аустрије и Немачке, држава које уопште немају овај дар природе. Да зло буде још горе, њихове компаније зеолит увозе из Србије као сировину, а онда га прерађеног у малим и скупим паковањима пласирају на наше тржиште као свој аутентичан производ.
Схватајући да зеолит није само сензационално откриће већ и добра шанса да се лепо заради, бивши министар из Коштуничине владе Александар Поповић наручио је Студију о рударској индустрији Србије која је показала да се ресурси зеолита не користе довољно. Отварање таквих рудника коштало би око 100 милиона евра, али би приходи у наредних пет до десет година могли да достигну четири милијарде долара. Један од основних циљева био је да до 2018. године рударски сектор достигне учешће од 10 одсто у друштвеном производу Србије, али је тај пројекат одбачен, иако је за њега потрошено милион евра.

Поповићеве планове подржала је влада Јапана и јапанска Агенција за међународну сарадњу (ЈИЦА) у оквиру мастер плана са идејом да се српско рударство врати у живот. Зашто је Србија одустала од таквог пројекта за сада нема рационалног објашњења?

Експлатација зеолита је врло уносан бизнис у који многе велике светске компаније виде своју шансу, а српска администрација је спремна на сваку врсту услуге за ситне паре. На наше тржиште су већ присутне стране компаније, углавном из Хрватске и Немачке, па се најновија дешавања везују као директна последица битке за новац и рудна богатства.

У јануару је уз велику помпу ухапшен Бранко Станчевић, један од пионира у истраживању зеолита код нас. Бранко Станчевић је дипломирани ветеринар, човек који се већ двадесет година бави озбиљним научно-истраживачким радом на Институту за ветерину, а 1993. године добио је златну медаљу „Никола Тесла“ за проналазак АТН-а, антитоксичког нутритијента. Тај супстрат, добијен сложеним, вишефазним, поступком мешања природних алумосиликата, зеолита и глине и обогаћен витаминима, незаменљивим аминокиселинама и масним киселинама природног порекла, у Заводу за интелектуалну својину водио се као патент број 49078.

Да би се испитали дејство препарата, под окриљем Министарства за науку Републике Србије својевремено је био покренут веома обиман и скуп пројекат под бројем 0439 БТР у а.д. „Бачка“ – Бачка Паланка, у коме су учествовали: Природно-математички факултет Нови Сад, Институт за хигијену и технологију меса Београд, Пољопривредни факултет Нови Сад, Медицински факултет Нови Сад, Медицински факултет Ниш. Циљ овог истраживања био је да се праћењем биохемијских, физиолошких и хистолошких параметара одреде ефекти АТН-а у исхрани свиња и живине. Добијени резултати на нивоу су епохалног и готово научне фантастике. АТН је тада подржао и руски академик Тихомир Вребалов, дао препоруку за коришћење као додатка сточној храни који пољопривредну производњу чини здравствено безбедном и економичном.

Сва та истраживања ветеринар Станчевић је примењивао на људе. Његови „лекови“ на бази зеолита, у праху или течном стању, продавани су и по 350 евра. Умрло је неколико особа.

Оба Станчевића и једна зубарка су од краја јануара у притвору. Тешко да ће се избавити из невоље, али тај догађај није озбиљно уздрмао већ формирано мишљење о чудотворном камену.

Свет је полудео за зеолитом, природним материјом вулканског порекла, светложуте боје, кога у знатно мањим количинама него код нас има још у океанима, Америци, Русији, Јапану и Бугарској. Зеолит се већ „меша“ у преко хиљаду и по различитих производа. У природи се налази преко 200 врста зеолита, али је једино српски зеолит, показала су истраживања, користан и има чаробна дејства на људе, ако је њихова примена стручна.

Како је Србија пребогата овом рудом, неки су склони да поверују у теорије завера и у то да је Нато алијанса 1999. године повела рат за Косово и Метохију како би дошла у поседе налазишта зеолита, а не из политичких разлога и свргавања Милошевићевог режима. Западне земље су на тај начин, преко албанске сепаратистичке политике, дошле у посед налазишта чудотворног камења кога на Косову и Метохији има такође у изобиљу.

За зеолит се зна веома дуго, око 250 година, а су овај чудотворни камен на нашим просторима открили Руси, још 1903. године, и прве узорке однели на један од универзитета у Москви, где је више деценија остао заборављен. Тек су млађи научници обавили испитивања и, зачуђени резултатима, саопштавају Београду да Србија има право рудно богатство. Испоставило се да зеолит, поред осталих својстава, идеално штити од зрачења па су Руси са више слојева ове руде затрпали језгро Чернобиља одмах после нуклеарне катастрофе. Све електране на нуклеарни погон данас се обложу зеолитом, а западна медицина га користи за лечење и детоксикацију војника који су озрачени у Босни и Херцеговини, Србији, Авганистану и Ираку. Тај чудесни камен за 90 одсто увећава приносе код житарица, за 85 одсто код паприке, 54 одсто код кромпира, а они који су изблиза осетили ефекте зеолита тврде да целу Србију треба запрашити како би се спасила од уранијама, бомби, пестицида и опште загађености хране и тла.

„Ако осећате свраб међу прстима, ако се знојите, или ако вам смрде ноге, немојте узалуд да се чешете. Самељите овај минерал у прах, поспите га у чарапе или ципеле и проблем је решен. Њиме можете да оперете зубе, јер он лечи десни, јача кости. Ако га ставите у замрзивач или хладњак, покупиће све непријатне мирисе“, део је из обиља корисних савета.

Стручњаци београдског Института за технологију нуклеарних и других минералних сировина сматрају да зеолит има широки спектар примене у пољопривреди, фармацији, медицини, нуклеарној индустрији…Његова најбитнија особина је у способности упијања отрова. Посебно треба нагласити да између осталих токсина он везује и микотоксине гљивица, за чије ефикасно уклањање до данас није пронађено решење. Микотоксина има 360 врста и није их могуће уништити ни кувањем, ни замрзавањем, ни антибиотицима. Микотоксини изузетно неповољно делују на све унутрашње органе и имају канцерогено дејство. Антибиотици уништавају све бактерије у организму, штетне и корисне, за разлику од зеолита који уништава само штетне бактерије.

У свету су све више актуелна испитивања зеолита у медицини. Код нас још нема до краја изграђен капацитет за изучавање примене овог минерала, али у свету постоје такви развојни пројекти. Зато се тек очекује да ће производи настали од зеолита изазвати прави бум у свету.

Први резултати испитивања презентовани су 1998. године. У Хрватској, која нема свој зеолит већ га увози из Србије, праћен је већи број болесника оболелих од малигних болести који су узимали зеолит под контролом лекара. После вишенедељне примене зеолита дошло је до видног побољшања, тако да је већина пацијената изгубила симптоме болести, примарни тумор је смањио величину, метастазе су се повукле, побољшало се опште стање пацијента.
Због својих изузетних својстава, зеолит се у свету већ користи у свим областима, док је у нашој земљи његова примена занемарљива. Стало се са свим започетим пројектима, и ко зна, можда је споменути ветеринар обављао неку врсту тестова на људима јер није било адекватне подршке државе.

Научно је утврђено да за изузетна својства зеолит дугује својој специфичној кристалној решетки која као магнет привлачи, везује за себе и неутралише бројне токсичне материје и једињења, као што су тешки метали (олово, кадмијум, стронцијум, жива, кобалт, хром…), радиоактивне супстанце, микотоксини (оловне продукте гљивица у храни – плеснива храна) и токсични гасови (угљен-моноксид, угљен-диоксид, амонијак, формалдехид…).

Будући да живимо „у токсичном свету“, како неки стручњаци дефинишу данашње стање животне средине, где су ваздух, вода, земљиште и храна, све загађенији, може се претпоставити које благо представља природни минерал који те опасне материје неутралише.

Србија има неколико активних и још неколико потенцијалних лежишта овог драгоценог минерала, чија примена иначе захтева веома скромне инвестиције. Међу најзначајнијим су она у Врањској Бањи, код Бруса, на Фрушкој гори и Јастрепцу, где експлоатационо право коришћења има Геолошки институт.

Институт за нуклеарну технологију и минерологију у Београду пронашао је „лек“ којим се може битно неутралисати штетно дејство осиромашеног уранијума. Освојен је нови производ који абсорбује уран више од 90 одсто. То су експлицитно потврдила тромесечна научна истраживања 2006. године. Нови производ се базира на „клиноптилолиту“, минералу из породице зеолита, који је заштићен код нас и у свету. У природном облику „клиноптилолит“ не реагује, али када се модификује са одређеним органским радикалима, добија се нови производ који адсорбује преко 90 одсто урана.

И поред таквих сазнања, држава Србија није урадила никакав план којом методом би требала да елиминише осиромашени уран од тепиха бомби којима је засута Србија 1999. године.

Зеолит није скуп минерал. Његова цена у рефузном стању креће се од неких десетак до двадесетак динара по килограму, зависно од гранулације. Зато је још веће чудо да је његова примена код нас скоро спорадична, и то само у сточарству и пољопривреди.
Налазишта у околини Врања су међу првима у свету, а на Фрушкој гори откривен је не тако давно и то случајно у бившем руднику мрког угља. Назвали су га „рударски сапун“, јер је зеолит одлично чистио прљаве руке по изласку из јаме.
Људи у Игрошу, испод Копаоника, зидали су куће зеолитом, јер им је погодан за клесање. Када су стручњаци из Београда банули у овај крај, те 2003. године, били су у чуду: Па, људи, јел ви знате од чега су ваше куће.
- Немамо појма!
Мештанима је било важно да немају влагу и буђ, а штићени су и од радијације.

Природно богатство на овим просторима први открили Руси.
Чернобиљска нуклеарна електрана затрпана са више слојева зеолита након страшне хаварије.

Нато трује и чисти сто-посто

Последњих година НАТО употребљава зеолит и интензивира своја истраживања након што је зеолит успешно примењен у Чернобиљу. Повод је био рат на просторима бивше Југославије. Лекари су за време рата извештавали из Босне о учесталим појавама по чак три паралелна малигна обољења на истом организму, што медицина до тада није забележила. Неке болести су успешно саниране коришћењем зеолита.
Слично је и са епидемијом карцинома код деце у Ираку, али и у Авганистану и у другим ратним подручјима које западна алијанса води по свету.
Заједничко је то да су код свих оболелих пронађене значајне количине ДУ – урана, који се користи у савременом ратном наоружању, чијим је радиоактивним зрачењем и радиоактивним честицама контаминирано не само ратно, него и шире подручје. Доктор Габриел Коусенс, водећи амерички истраживач зелита као детоксиканта, је објавио врло занимљиве резултате својих истраживања који потврђују изузетна детоксичка својства зеолита.

Амерички Tri of Life Rejuvenation Center спровео је пилот студију о детоксификацији тешких метала, ДУ – урана, као врло раширеног радиоактивног контамината који је последица употребе наоружања, затим ПФОА-тефлонске киселине као канцерогеног елемента тефлона, те још 14 до 26 тешких метала, пестицида и хербицида и микотоксина. Детоксификатор је био зеолит у комбинацији с хлорофилом из зеленог сока. Анализирани су садржаји токсина у јетри, плућима и мозгу. Истраживане особе су иницијално имале просечно 90 до 95 одсто токсина у виталним органима. Након месец дана узимања зеолита и зеленог сока све су особе имале 0 (нула) токсина, што значи да је организам очишћен сто-посто.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3326
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Зеолит

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 03:36

U stilu, razotkrivanja Teorije zavere jedan podatak skinut sa neta


iz pouzdanih izvora znam da je devedeset i neke otkupljena arhiva onkološkog instituta, u jeku ekonomske krize i opšte pometnje. zašto bi neko iz inostranstva bio zainteresovan za takve podatke ako ne da bi pratio posledice ‘eksperimenta na populaciji’ tj nakon bombardovanja.
Simptomi mikotoksikoze koju stvara osiromašeni uranijum deluju kao da osoba ima rak, a jedini način da se izleči je primena ATNa.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3326
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Зеолит

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 03:42

Извор: Крушевац-град

Рудник чаробног камена живота

- Кад би наши институти производили лекове на бази зеолита и пуштали у продају, лечио би се овај наш болесни народ – каже Добривоје Бојовић Жути. Зашто мало знамо о зеолиту?. Људи причају да се воће и поврће, кад се поспе зеолитом, у 95 одсто сачува од гљивичних обољења и трулења. Купи гљивична оболења и на кожи људи и животиња. У штали као у апотеци. И код нас је на бази зеолита почео да се издаје лек за третирање разних болести, попут карцинома коже, тумора јајника и грлића материце


Почела експлоатација зеолита у Игрош-Калифорнији
питомини села Игрош, а зову га Игрош-Калифорнија, које се простире на око 8,5 квадратних километара на источним обронцима Копаоника забелео се рудник. Почела је експлоатација зеолита, који лечи и земљу, и воду, и биљке, и људе и животиње, а штити и од радијације. Камен нешто тврђи од креде, лако се дроби у комаде и ситни за различите намене, до прашине. Готово цело село лежи на зеолиту, па је отуда овде вегетација бујнија , а приноси житарица, воћа и поврћа бољи него у другим местима у окружењу. Више неупућених људи у селу су несвесно овим каменом зидали куће и штале, али се у њима, кажу, лепше осећају. Кад су чули о зеолиту, сазнали су да је то због тога. Зеолит упија влагу, па у овим објектима нигде нема буђи, а људи су, као и биљке и животиње заштићени од радијације.

“ Мени је много жао што наш народ и наша држава Србија веома мало знају о зеолиту, а свако домаћинство, било у граду или на селу треба да има зеолит. Не зову га без разлога Грци каменом живота, а Јапанци – чаробни камен. Руси су најдаље отишли у испитивању зеолита, па су издали књигу са 1.500 препарата и лекова на бази зеолита. Ја вам о зеолиту могу да причам пуна два дана“

- каже мештанин и један од сувласника Рудника у атару села Видојевићи, Добривоје Бојовић Жути.

Већ је четрнаеста година од како се Геоинститут из Београда, „Мраморак“ и „Зео-коп“ из Бруса баве истраживањем зеолита у селу Игрошу. Према проценама стручњака, овде га има толико да би могао да се експлоатише читавих 150 година, а можда и више.


(Зеолит у Гранулама) "Узео сам тако, једном, прегршт зеолита и сипао у корен крушке виљемовке. Обична садница болује некад и по три године док ластари израсту, а са зеолитом ластари су и по три метра као одједном израсли. То је невероватно."
- Пољопривреда без зеолита не може да се замисли, нарочито повртарство, садња кукуруза, пшенице и свих других житарица, поврћа и биљака свих врста. Ако приликом садње ставите зеолит у корен биљке, било које, видећете како то расте. Читао сам књигу о зеолиту, па се једне године ја и супруга Јула одлучисмо да засадимо паприку. Рекли смо да пробамо, па ако се осуши, нећемо никоме да причамо. Умочили смо корење паприке у воду па у самлевени зеолит и засадили. Кад сам сазрелу паприку однео у град на пијацу сви су се чудили и крститли колика је била. Узео сам тако, једном, прегршт зеолита и сипао у корен крушке виљемовке. Обична садница болује некад и по три године док ластари израсту, а са зеолитом ластари су и по три метра као ођедном израсли. То је невероватно. Син ми је држао краве. Прочитао сам да зеолит купи непријатне мирисе у штали, у живинарницима, приликом пушења дувана, у тоалетима, фрижидерима и тако даље. Пробао сам. Ушао сам у шталу, а пошто је зеолит еколошки чиста руда, по кравама и по штали бацио сам једно пет- шест шака самлевеног зеолита. После пет-десет минута, улазио сам у шталу као у апотеку – прича Добривоје Бојовић Жути. Каже да зеолит ништа мање није препоручљив у ципелама, патикама и другој обући, јер отклања све неугодне мирисе, а међу прстима лечи гљивична оболења.

- Прочитао сам литературу медицинских стручњака и лично испробао и уверио се да зеолит купи гљивична оболења на кожи људи, животиња и биљака. Ако узмете прах зеолита, кад се највише осећа сврабеж ногу и неугодни мирис, не требате да перете ноге већ два-три пута метнете у чарапу и ви сте излечени. Правили су људи овде пут, свима сам давао зеолит да сипају у одећу и они су одушевљени – прича Добривоје Бојовић Жути. Он каже да већ три године пере зубе зеолитом, уверио се да скида каријес и лечи запаљење десни и кварне зубе.


(Зеолит-kристал) "Готово цело село лежи на зеолиту, па је отуда овде вегетација бујнија , а приноси житарица, воћа и поврћа бољи него у другим местима у окружењу. Више неупућених људи у селу су несвесно овим каменом зидали куће и штале, али се у њима, кажу, лепше осећају. Кад су чули о зеолиту, сазнали су да је то због тога. Зеолит упија влагу, па у овим објектима нигде нема буђи, а људи су, као и биљке и животиње заштићени од радијације."
Делио је он, каже, људима зеолит за лечење гљивичног оболења псоријазе, акни на лицу и других кожних оболења. Посебну примену, према кубанском рецепту, зеолит има ако се помеша са леком који је пацијенту прописао лекар.

Зеолит у Игрошу нашао је велику примену у спремању зимнице, посебно на очувању кромпира, јабука, крушака и другог воћа приликом складиштења. Људи причају да се воће и поврће, кад се поспе зеолитом, у 95 одсто сачува од гљивичних обољења и трулења. Игрошани кажу да зеолит штити и од племењаче, па би далеко боље и паметније било да се воће и поврће, уместо пестицидима, прска зеолитом. Пластеници су највећи потрошачи зеолита, а његово главно својство је што држи влагу у корену биљке. Посебно се препоручује на песковитим, киселим и хемикалијама затрованим земљиштима.

- Ја сам се прекрстио кад сам у часопису ,,Биље и здравље” прочитао шта су примаријус др специјалиста медицине Јелисавета Кунусић и докторка Ивана Џамић казале о зеолиту и о томе шта се све њиме лечи. Показивао сам чланак и лекарима, а лечим се и ја од Хочкинове болести, синдрома америчких војника и бомбардовања. И код нас је на бази зеолита почео да се издаје лек који се зове „Мегамин“ за лечења разних болести: карцинома коже, тумора јајника и грлића материце, груди, простате, јетре, слезине, танког и дебелог црева, плућа, костију, бешике, језика, штитасте жлезде и тако даље. Стабилизује и поправља циркулацију крви, притисак венски, отоке, хемаролиде, проширене капиларе. Кад би наши институти производили лекове на бази зеолита и пустали у продају, лечио би се овај наш болесни народ. Сузе ми потеку кад у болници видим младе људе, а кад би научна институција доказала ово што људи пишу, онда не би скупоцене лекове набављали из иностранства – прича Бојовић.


зеолит (клиноптилолит) "Ја сам прах зеолита помешао са концентратом и дао ћуркама које су имале пролив и одушевио сам се како је то брзо нестало. Примера је много. Сејао сам кукуруз са зеолитом и уверио се да је никло свако зрно – каже Добривоје" .... "Ја сам се прекрстио кад сам у часопису ,,Биље и здравље” прочитао шта су примаријус др специјалиста медицине Јелисавета Кунусић и докторка Ивана Џамић казале о зеолиту и о томе шта се све њиме лечи. Показивао сам чланак и лекарима, а лечим се и ја од Хочкинове болести, синдрома америчких војника и бомбардовања..."
Причао би он о зеолиту још два дана. Руси су Чернобиљ прекрили зеолитом, а Енглези Темзино корито, а ми и даље кубуримо са загађеним рекама и околином.

- Ако се језиком узме прах зеолита, али само мало, онда код људи и животиња одмах престаје пролив. То смо дефинитивно испрбали, али људи, кад га употребљавају, морају грумен зеолита најпре да испечу добро у рерни да би се одстранио неки евентуално упијени бацил, па се потом саструже ножем и тај прах на језику сто посто зауставља пролив – каже Добривоје.

Он упозорава на опрезност, јер не сме у организам да се убацује много зеолита, већ само мало, на врху језика како не би дошло до дехидрације – зеолит би покупио сву течност па би и живот човеку у том случају био угрожен.

- Ја сам прах зеолита помешао са концентратом и дао ћуркама које су имале пролив и одушевио сам се како је то брзо нестало. Примера је много. Сејао сам кукуруз са зеолитом и уверио се да је никло свако зрно – каже Добривоје.

О експлоатацији руде зеолита, вађења, млевења и паковања у Руднику „Видојевићи“ брине Јеротије Стевановић, власник предузећа „Зео-коп“ Д.О.О из Бруса, а 50 посто је и власник Рудника зеолита. У власништву Геоиснититута је 30 посто, а 20 посто је „Мраморак“ из Бруса.


Добривоје Бојовић Жути: "Готово цело село лежи на зеолиту, па је отуда овде вегетација бујнија , а приноси житарица, воћа и поврћа бољи него у другим местима у окружењу. Више неупућених људи у селу су несвесно овим каменом зидали куће и штале, али се у њима, кажу, лепше осећају. Кад су чули о зеолиту, сазнали су да је то због тога. Зеолит упија влагу, па у овим објектима нигде нема буђи, а људи су, као и биљке и животиње заштићени од радијације."
Посао је кренуо, а на лагеру имају паковања од 25 кила до џака у врећи, завинско од наручиоца. Гренулације се крећу од 0, до 1 милиметар, 1-2, 2-4 и 4-7 милиметара, као и од 0 до 32 милиметра, у облику песка које иде за побољшање земљишта које је затровано хемикалијама.

- Од власника имања у Игрошу до сада смо откупили десет хектара земљишта. Људима смо платили колико су тражили. Зеолит вадимо и лагерујемо га. Људи га траже, а за поправку затрованог земљишта тренутно имамо хиљаду и по тона. Самлевени и спаковани зеолит, који смо досад продавали ишао је од 20 до 30 динара по килограму, плус ПДВ. Цена само извађеном, а не смалевеном зеолиту креће се од 11 до 12 динара. За сада, за зеолит се највише интересују пољопривредници – каже Јеротије Стевановић.

Можда је зеолит учинио да је Игрош једино село у Бруској општини где је наталитет позитиван. Овде, у 175 домаћинстава живи око 800 становника, од којих је највише младих људи.

Радојица Барјактаревић
Прилози
get_img.jpg
zeoli-klinoptilolit-1.jpg
zeolite92.jpg
zeolite92.jpg (6.69 KiB) Прегледано 4957 пута
zeolit-granule.jpg
zeolit-granule.jpg (8.17 KiB) Прегледано 4949 пута
zeolit-kristal.jpg
zeolit-kristal.jpg (9.38 KiB) Прегледано 4960 пута
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3326
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Зеолит

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 03:46

Srbija je blagoslovena da je jedno od najvecih nalazista ovog minerala u svetu. Bezbedan je za ljudsku upotrebu kada se u isto vreme uzima dovoljno tecnosti, a u ishrani nadoknaditi minerale iz svezeg povrca i voca. Zeolit je oblik gline, nas organizam ga prepoznaje i ne tretira kao strano telo. Zahvaljujuci svojoj strukturi koja podseca na pcelinje sace, zeolit moze, kada su ove strukture prazne, u sebe da zarobi stetne materije, pa se zatim zeolit nepozvane goste eskortuje napolje iz naseg bioloskog sistema. U svetu postoji veliko interesovanje za zeolit. Pored mnogih istrazivanja tako se i u Arizoni, SAD koristi zeolit u centru „Drvo zivota“ kojeg vodi Dr Gejbrijel Kazens. Ustanovio je da se zeolit ponasa se kao da ima inteligenciju, najpre skenira i izbaci teske metale iz tela, zatim pesticide, pa bioloske uzrocnike bolesti O blagodetima zeolita govori i Profesor dr Magdalena Tomašević-Čanović iz ITNMSa. Moje je misljenje da bi zeolit iz Srbije trebao da ostane u Srbiji i da leci ovaj napaceni narod. Zelim da vas inspirisem da procitate o ovom mineralu i da uz pravilno koriscenje unapredite stanje svog zdravlja, da kada otkrijete istinu za sebe, podelite ovu informaciju i sa drugima. Pogledajte ako zelite, zanimljiv tekst preuzet sa foruma.
Prirodni zeolit – Vulkansko srce – Kamen života
Poreklo i sastav : Prirodni zeolit nastaje hidrotermalnom transformacijom vulkanskog stakla (hlađenjem lave u morskoj vodi). Takvo poreklo obezbeđuje mu bogat i raznovrstan mineralni sastav u kome preovlađuju silikati i aluminijum, kao i dosta K, Na, Fe i Mn. Međutim najinteresantnija je kristalna struktura zeolita, koja izgleda kao sunđer sa šupljinama različitog promera. Šupljine su veličine jednog molekula. Zahvaljujući takvoj strukturi može da apsorbuje razna jedinjenja i deluje kao jonoizmenjivač. Šupljine sadrže jone natrijuma i kalijuma, koji se jedine sa toksinima i apsorbuju unutar kristala. Ova svojstva omogućavaju promenu strukture toksina, pa su završni poizvodi 100 % prirodni, 100 % netoksični i potpuno bezbedni za ljudsku upotrebu. Zato je od strane FDA (Federalna agencija za hranu i lekove USA) dobio oznaku GRAS (generalno priznato kao bezbedno)
Najvažnija svojstva : – helirajuće i detoksikativno dejstvo zeolita omogućava uklanjanje teških metala, pesticida i drugih toksina iz organizma, što se naročito odražava na bolje funkcionisanje nervnog sistema, čak i kod osoba koje boluju od Alchajmerove bolesti, autizma ili demencije – 40% zeolita vezuje toksine u gastrointestinalnom traktu, a 60% u krvotoku i to na ćelijskom nivou. Neutralisani i izmenjeni toksini se 100% izbacuju iz organizma. – povećava aktivnost glukuronidaze u jetri, enzima koji vezuje ksenoestrogene i druge toksine koji se odstranjuju preko urina, a može da ukloni čak i alfatoksin (ovo dejstvo se snažno ispoljava u vidu poboljšanja metabolizma i hormonskih funkcija) – blokira virusnu replikaciju tako što apsorbuje viralne partikule u mikronske agregate. Ovaj efekat je dokazan kod koksaki virusa, adeno i herpes virusa ( recimo u slučaju herpes zostera smanjenje bola nastupa već posle par dana) -snažan je antioksidant, dobro hvata slobodne radikale i vezuje ih u kompleksne strukture, na taj način ih inaktivira i eliminiše iz organizma, štiteći ga na taj način od preranog starenja, što se posebno odražava na nervni, kardiovaskularni i hormonski sistem – normalizuje pH između 7,35 i 7,45, što je optimalno za efikasnu odbranu nervnih i ćelija imunološkog sistema ( pH od 7,34 je biohemijski preduslov za malignu deobu ćelija, a takođe u kiseloj sredini slabe moždane ćelije, menja se njihova biohemija i stvaraju pogodni uslovi za razvoj depresije, anksioznosti, demencije pa i raznih oblika psihoza. – čisteći organizam, povećava efikasnost ćelija u stvaranju energije (na nivou mitohondrija i ATP) što podiže energetski nivo organizma, poboljšava metabolizam i regeneraciju svih tkiva – inaktivira i transformiše radioaktivni Cs i Sr u tkivima (dokazano posle Černobila) – ima hipoalergeni efekat, smanjuje moć alergena iz hrane, pića i uopšte okruženja, neutrališe alergene pre nego što imunološki sistem počne da reaguje na njih, dovodi do vidljivog smanjenja tegoba prouzrokovanih polenom, nutritivnim alergenima i medijatorima koji se javljaju u organizmu za vreme akutnih faza migrene, astme ili artritisa. – redukuje refluks želudačne kiseline tako što oslobađa protone u digestivni trakt i neutrališe nirozamine iz hrane, zahvaljujući čemu igra značajnu ulogu u prevenciji kancera. – podiže nivo serotonina u mozgu, doprinoseći boljem raspoloženju i smanjenju depresivnosti. – snižava nivo glukoze u krvi kod ekstremno povišenog šećera. – smanjuje tegobe kod osoba koje konzumiraju narkotike, nikotin, alkohol ili dugo koriste jake lekove, naročito sedative, kortikosteroide i barbiturate. Vrši detoksikaciju organizma i smanjuje stepen zavisnosti i tegoba kod apstinencijalnog sindroma.
Način primene : Zeolit treba da se pije sa većom količinom vode jer ima prirodnu sklonost da apsorbuje vodu. Ne treba ga koristiti za vreme upotrebe lekova sa teškim metalima kao što su litijum i platina. Aktivan je u organizmu 5-7 časova posle konzumiranja.

Metoda mikronizacije i aktivacije omogućava da se poznati mehanizmi i kapacitet delovanja zeolita višestruko multiplicira. Dobijene nano čestice aktiviranog zeolita su u pravilu manje od stanica ljudskog organizma, a jedan gram mikroniziranog klinoptilolita ima ukupnu površinu od 50.000 m2 i protkan je ogromnim mikrokanalima koji predstavljaju izuzetno moćne terapeutske mikrofiltere.

Prilikom aktivacije zeolita ne izazivaju se promene u njegovom hemijskom sastavu, ali se menjaju određena fizikalno-hemijska svojstva: povećava se elektrostatcki naboj, kapacitet ionske izmene, specifična aktivna površina i kapacitet apsorpcije tekućine, a iz unutrašnjosti kristalne strukture oslobađa se voda. Značajno je da kristalna kugla tokom postupka aktivacije dobija površinska napuknuća, pa postaje aktivna i u svom unutrašnjem sloju.

Nano čestice aktiviranog zeolita unose u stanicu hranjive sastojke, a iz stanice odnose ostatne produkte metabolizma, te otpuštaju u stanicu slobodnu vodu koja se nalazi unutar kristalne rešetke, poboljšavajući membranski potencijal i njegovu nepropusnost za štetne agense, te regulisu acidobaznl status. Razvoj znanja, posebno medicinskog znanja 21-og veka je uveliko određen razvojem nanotehnologlja, a teme o aktiviranom zeolitu postaju sve aktuelnije, jer zadiru u područje nanomedicine

Zeolit-mineral budućnosti

Savremeni način života, ishrana, stres, zagađenje, zračenje uzrok su najezde slobodnih radikala. Svakodnevno, na desetine hiljada slobodnih radikala napada naš organizam. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji lako reaguju sa drugim jedinjenjima u svojoj okolini. Opasni su jer narušavaju ravnotežu uzimajući elektrone drugim molekulima. Tada od stabilnih molekula stvaraju slobodni radikali, a zdrava ćelija se oštećuje. U ćeliji koja je napadnuta slobodnim radikalima dolazi do različitih promena-narušava se struktura proteina, oštećuje se DNK, dolazi do kidanja lanca i do smrti ćelije. Svi ovi poremećaji unutar ćelije dovode do nastanka raznih bolesti-tumora, bolesti srca i krvnih sudova, bolesti jetre, šećera, autoimunih bolesti.
U borbi protiv slobodnih radikala koriste se antioksidansi. Antioksidansi imaju svojstvo stabilizatora. Oni predaju elektron slobodnim radikalima i pri tom ga stabilizuju, sprečavajući dalja oštećenja. Zbog toga bi svakodnevno trebalo uzimati antioksidanse, putem ishrane, ili dijetetskih suplemenata.

Najefikasnije sredstvo za prevenciju dejstva slobodnih radikala i za neutralizaciju njihovog delovanja, jeste najjači antioksidans-ZEOLIT.
Zeoliti su slilikatni minerali. Po sastavu su aluminijumsko-natrijumski ili aluminijumsko-kalcijumski silikati. U prirodi se nalaze u vulkanskim stenama, stenama koje su nastale taloženjem gasova i para i u okeanima. Javljaju se kao vlaknasti, lisnati i kristalni zeolit. U prirodi se nalazi preko 200 vrsta zeolita. Najčistiji i najefikasniji zeolit je kristalni-klinoptilolit koji se koristi za humanu upotrebu. Ovaj mineral je potpuno neškodljiv što je dokazano hemijskom analizom i toksikološkim analizama od strane eminentnih stručnjaka I ustanova.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3326
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Зеолит

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 03:47

Prirodni zeoliti obuhvataju grupu minerala koji su po sastavu hidroalumosilikati alkalnih i zemnoalkalnih metala.

Naziv na Grčkom jeziku -“ZEO – LITOS” znači “KIPEĆI KAMEN.”

Najpoznatije ležište zeolita u Republici Srbiji je ležište “IGROŠ“ – Brus, čiji je vlasnik Geološki Institut Srbije iz Beograda.

ZBOG ČEGA JE VAŽAN ZEOLIT?
• Zeolit poboljšava fizičko-mehaničke osobine
zemljišta.
• Zeolit povećava sposobnost upijanja i zadržavanja
vode u zemljištu.
• Zeolit povećava sposobnost zadržavanja
hranljivih elemenata u zemljištu.
• Zeolit snižava kiselost zemljišta.
• Zeolit poboljšava ishranu biljaka, razvija
korenski sistem, intezivira rast i plodnost.
• Zeolit smanjuje bolesti biljaka.
• Zeolit sadrži neophodne elemente za razvoj
biljaka: Magnezijum, Kalijum i Kalcijum.
• Zeoliti na zemljište deluju kao melioranti

U ratarstvu zeoliti se koriste kao meliorant u cilju povećanja plodnosti zemljišta, u dozama od 200 kg do 10t/ha, oni se nanose na zemljište zajedno sa mineralnim i organskim đubrivima, ili bez njih. Mehanizam dejstva zeolita kao melioranta je veoma raznovrstan: oni poboljšavaju strukturu zemljišta, povećavaju njihovu propustljivost i sposobnost zadržavanja vlage, smanjuju kiselost zemljišta, vezuju toksične teške metale (Pb,Cd,Hg i dr.) i time otežavaju njihov ulazak u rastinje, zaštićuju pokretne forme đubriva od ispiranja iz zemljišta itd. Zeoliti upijaju važne elemente za ishranu biljaka, uključujući azot i kalijum a zatim ih lagano otpuštaju sinhrono rastu biljaka.

U poljprivredi prirodni zeoliti se primenjuju u povrtarstvu i ratarstvu za:
– povećanje plodnosti zemljišta
– povećanje roda poljoprivrednih
kultura
– kao mineralni i organomineralni
supstrat koji služi kao dodatak za
gajenje voća i povrća u sastavu
đubriva sa ciljem povećanja njihove
efektivnosti i dužine dejstva
– kao nosioci i aktivatori dejstva
herbicida
– preparata za stimulaciju rasta itd.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3326
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Зеолит

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 03:48

Prirodni zeoliti obuhvataju grupu minerala koji su po sastavu hidroalumosilikati alkalnih i zemnoalkalnih metala.

Naziv na Grčkom jeziku -“ZEO – LITOS” znači “KIPEĆI KAMEN.”

Najpoznatije ležište zeolita u Republici Srbiji je ležište “IGROŠ“ – Brus, čiji je vlasnik Geološki Institut Srbije iz Beograda.

ZBOG ČEGA JE VAŽAN ZEOLIT?
• Zeolit poboljšava fizičko-mehaničke osobine
zemljišta.
• Zeolit povećava sposobnost upijanja i zadržavanja
vode u zemljištu.
• Zeolit povećava sposobnost zadržavanja
hranljivih elemenata u zemljištu.
• Zeolit snižava kiselost zemljišta.
• Zeolit poboljšava ishranu biljaka, razvija
korenski sistem, intezivira rast i plodnost.
• Zeolit smanjuje bolesti biljaka.
• Zeolit sadrži neophodne elemente za razvoj
biljaka: Magnezijum, Kalijum i Kalcijum.
• Zeoliti na zemljište deluju kao melioranti

U ratarstvu zeoliti se koriste kao meliorant u cilju povećanja plodnosti zemljišta, u dozama od 200 kg do 10t/ha, oni se nanose na zemljište zajedno sa mineralnim i organskim đubrivima, ili bez njih. Mehanizam dejstva zeolita kao melioranta je veoma raznovrstan: oni poboljšavaju strukturu zemljišta, povećavaju njihovu propustljivost i sposobnost zadržavanja vlage, smanjuju kiselost zemljišta, vezuju toksične teške metale (Pb,Cd,Hg i dr.) i time otežavaju njihov ulazak u rastinje, zaštićuju pokretne forme đubriva od ispiranja iz zemljišta itd. Zeoliti upijaju važne elemente za ishranu biljaka, uključujući azot i kalijum a zatim ih lagano otpuštaju sinhrono rastu biljaka.

U poljprivredi prirodni zeoliti se primenjuju u povrtarstvu i ratarstvu za:
– povećanje plodnosti zemljišta
– povećanje roda poljoprivrednih
kultura
– kao mineralni i organomineralni
supstrat koji služi kao dodatak za
gajenje voća i povrća u sastavu
đubriva sa ciljem povećanja njihove
efektivnosti i dužine dejstva
– kao nosioci i aktivatori dejstva
herbicida
– preparata za stimulaciju rasta itd.

Najefikasniji prirodni zeolit je stena sa preko 85% sadržaja klinoptilolita. Dejstvo stena koje sadrže klinoptilolit je mnogoobrazno i utiče, kako na osobine zemljišta, tako i na rast, razvoj i produktivnost biljaka a takođe i na kvalitet produkcije. Uticaj klinoptilolita na biljke ogleda se u osnovnom kroz zemljište. Poboljšava se ishrana biljaka, razvija se moćnost na korenski sistem, intenzivira se rast i plodnost. Klinoptilolit povećava klijavost semena, snižava bolesti biljaka. U optimalnim varijantama ispitivanja pod uticajem zeolita zapaža se povećanje nivoa roda raznih kultura-zrnastih, korenovih, povrtarskih, cvetnih …

Pšenica povećava rod za 6-15%, ponekad do 20%. Ječam za 6-15%. Zapažena je kvalitetna reakcija ječma i ovsa, zatim pasulja od 18-20%.

Zeolit sadrži neophodne elemente za razvoj boljaka: Mg, K, i Ca. Zbog toga kao i prolongirajućeg dejstva na đubrivo snižavaju se neophodne doze mineralnih đubriva, otpada neophodnost čestih prihranjivanja u procesu vegetacije biljaka, smanjuje se zagađenost životne sredine jedinjenjima azota i fosfora. Zeolit snižava kiselost zemljišta, poboljšava se vazdušna propustljivost i apsorpciona sposobnost supstrata, povećava se osvetljavanje biljaka, ne dolazi do pregrevanja supstrata.

Meliraciona dejstva zeolita se iskazuju u :
- poboljšanja fizičko-mehaničkih osobina, što je posebno važno za glinovito zemljište. Pod dejstvom zeolita u glinovitim zemljištima povezuju se hidroksidi gvožđa, ukrupnjuju se glinoviti agregati, uvećava šupljikavost, vazdušna i vodena propustljivost. Snižava se obrazovanje kore kod kolebanja vlažnosti u suvim uslovima.

PRIMENA ZEOLITA U VINOGRADIMA ZA REDOVNU PROIZVODNJU GROŽĐA

Granulometrijski sastav prirodnih zeolita od 1-3mm, primenjuje se za proizvodnju sadnih kalemova prikikom njihove sadnje. Zeolit se dodaje u brazde pored kalemova u količini od 600g/m² ili 0,6kg/m². Njegova primena doprinosi boljem prijemu loznih kalemova i dobijanju većeg procenta kalemova I klase.
Pri sadnji vinove loze zeolit se dodaje u jamice i to 0,4kg po kalemu (sadnom mestu). Primenjeni zeolit doprinosi boljem prijemu vinove loze, njenom rastu i razviću lastera kao i dobijanju roda već u drugoj godini starosti.
Kod vinograda u rodu zeolit se dodaje uz đubrivo i druge meliorativne dodatke u brazde s jedne i druge strane reda čokota. Optimalna količina zeolita je 0,4kg/m². Njegovom primenom povećava se prinos grožđa uz nesmanjen kvalitet grožđa (sadržaj šećera i ukupnih kiselina) što je važno, obzirom da se više sorti grožđa koristi za proizvodnju vina.
Pri gajenju povrtarskih kultura (paradajza, paprike) prirodni zeolit se primenjuje u kombinaciji sa organskim đubrivom (stajnjakom) što doprinosi povećanju prinosa uz nesmanjen kvalitet gajenih kultura. Udeo zeolita u ovoj organo-mineralnoj smeši iznosi 30-50%. Prirodni zeolit se primenjuje rasturanjem zajedno sa drugim meliorativnim dodacima i plitko zakopava u zemljište tako da se deponuje u blizini korenovog sistema biljke. Neka iskustva pokazuju da se primenom prirodnog zeolita (klinoptilolita) u količini od 0,1-0,5t/ha mogu znatnije povećati prinosi voća.

OSTALA PRIMENA ZEOLITA

Prirodni zeoliti se vrlo uspešno primenjuju i u :

– Stočarstvu,
– Ribarstvu,
– Medicini,
– Prečišćavanju voda itd.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3326
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Зеолит

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 12:40

ZEOLIT - adsorbens i antioksidans

Sadržaj
1. Šta je zeolit?
2. Kako deluje zeolit?
3. Sa kojim lekovima istovremeno ne treba koristiti zeolit?
4. Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri upotrebi zeolita?
5. U kojim slučajevima ne treba koristiti zeolit?
Šta ima u grupama?
Grupa za podršku u borbi protiv stresa
Propolis - upotreba i recepti
Kako smanjiti holesterol i trigliceride?
Grupe povezane sa ovom temom:
Kako ojačati imunitet?

Šta je zeolit?
Zeoliti su mikroporozni, aluminosilikatni minerali koji se najčešće koriste kao adsorbensi (imaju sposobnost da usvoje neku materiju u svoju strukturu). Zeoliti imaju poroznu strukturu koja može da usvoji natrijum, kalijum, kalcijum, magnezijum, ali i teške metale koji mogu biti toksični za organizam: živu, olovo, uranijum.

Prirodni zeolit nastaje kada vulkanske stene i pepeo dođu u kontakt sa alkalnim podzemnim vodama. Zeolit iz prirode nije dovoljno čist za ljudsku upotrebu, jer sadrži i minerale, metale, kvarc, te se zato prečišćava da bi mogao da se koristi kod ljudi.

Za upotrebu kod ljudi se koristi vrsta zeolita - klinoptilolit, koji je po sastavu alumino-natrijumski ili alumino-kalcijumski silikat. U tehnološkom postupku mehaničke aktivacije zeolit se usitnjava do veličine mikrona, čime mu se povećava slobodna površina, tj. povećava se adsorpcioni kapacitet i sposobnost jonske izmene. Mikroni zeolita stabilišu ćelijske strukture i uklanjaju razgradne proizvode metabolizma.

Slikovito opisano klinoptilolit izgleda kao pčelinje saće, koje je negativno naelektrisano te ima sposobnost vezivanja pozitivno naelektrisanih jona teških metala, toksina, štetnih hemikalija. Zeolit se izlučuje iz organizma urinom u roku od 6 do 8 sati.Kako deluje zeolit?
Najpoznatije dejstvo zeolita je kao adsorbensa. Zeolit se uzima kod raznih vrsta trovanja, jer vezuje za sebe toksine, teške metale, hemikalije, te im smanjuje koncentraciju u organizmu.

Zeolit je koristan i kao antioksidans, jer sprečava negativno dejstvo slobodnih radikala na ćelije. Slobodni radikali nastaju pod dejstvom zagađenja, zračenja, stresa, a to su nestabilni molekuli koji reaguju sa drugim molekulima da bi postali stabilni. Pri ovoj reakciji napadnuti molekul sada postaje nestabilan, tj. postaje slobodni radikal, pa napada druge stabilne molekule. Na taj način dolazi do oštećenja ćelija i nastanka mutacija gena, stvaranja kancerogenih ćelija, oštećenja krvnih sudova, a u krajnjem ishodu razvijaju se bolesti, kao što su kancer, srčana oboljenja, dijabetes, oboljenja jetre i drugih organa.

Zeolit se koristi za adsorpciju bakterijskih toksina, mikotoksina i drugih nečistoća koji mogu dovesti do oboljenja u organizmu.

Zeolit se koristi za poboljšanje opšteg zdravlja i imuniteta, utiče na smanjenje nivoa šećera u krvi i posledičnih komplikacija dijabetesa, smanjuje oštećenja krvnih sudova kod ateroskleroze, smanjuje koncentraciju holesterola i triglicerida u krvi. Posebno je efikasan kod trovanja i bolesti jetre.

Sa kojim lekovima istovremeno ne treba koristiti zeolit?
Pošto zeolit ima veliku sposobnost usvajanja molekula (adsorpcije), treba ga uzimati 6 sati pre ili posle upotrebe lekova, vitamina, minerala, jer ako se uzima istovremeno sa lekovima može ih adsorbovati i sprečiti njihovo dejstvo.

Koja neželjena dejstva mogu da se jave pri upotrebi zeolita?
Nisu zabeležena neželjena dejstva kod upotrebe zeolita.

U kojim slučajevima ne treba koristiti zeolit?
Zeolit se ne preporučuje deci do 3 godine, trudnicama, pacijentima na hemodijalizi, kod oboljenja bubrega i osobama sa transplantatima. Zeolit ne treba uzimati dva dana pre, za vreme i dva dana posle hemo i zračne terapije.

izvor
http://prirodnilek.com/zeolit
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3326
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Зеолит

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 12:41

Prirodni zeolit – Vulkansko srce – Kamen života


Poreklo i sastav :
Prirodni zeolit nastaje hidrotermalnom transformacijom vulkanskog stakla
(hlađenjem lave u morskoj vodi). Takvo poreklo mu obezbeđuje bogat i raznovrstan mineralni sastav
u kome preovlađuju silikati i aluminijum, kao i dosta K, Na, Fe i Mn.
Međutim najinteresantnija je kristalna struktura zeolita, koja izgleda kao sunđer sa šupljinama različitog
promera. Šupljine su veličine jednog molekula.
Način delovanja :
Zahvaljujući takvoj strukturi može da apsorbuje razna jedinjenja i deluje kao jonoizmenjivač.
Šupljine sadrže jone natrijuma i kalijuma, koji se jedine sa toksinima i apsorbuju unutar kristala.
Ova svojstva omogućavaju promenu strukture toksina, pa su završni poizvodi 100 % prirodni, 100 % netoksični
i potpuno bezbedni za ljudsku upotrebu. Zato je od strane FDA (Federalna agencija za hranu i lekove USA)
dobio oznaku GRAS (generalno priznato kao bezbedno)
Najvažnija svojstva :
- Helirajuće i detoksikativno dejstvo zeolita omogućava uklanjanje teških metala, pesticida i drugih toksina iz
organizma, što se naročito odražava na bolje funkcionisanje nervnog sistema, čak i kod osoba koje boluju
od Alchajmerove bolesti, autizma ili demencije
- 40% zeolita vezuje toksine u gastrointestinalnom traktu, a 60% u krvotoku i to na ćelijskom nivou.
Neutralisani i izmenjeni toksini se 100% izbacuju iz organizma.
- Povećava aktivnost glukuronidaze u jetri, enzima koji vezuje ksenoestrogene i druge toksine koji se
odstranjuju preko urina, a može da ukloni čak i alfatoksin (ovo dejstvo se snažno ispoljava u vidu poboljšanja
metabolizma i hormonskih funkcija)
- Blokira virusnu replikaciju tako što apsorbuje viralne partikule u mikronske agregate.
Ovaj efekat je dokazan kod koksaki virusa, adeno i herpes virusa ( recimo u slučaju herpes zostera
smanjenje bola nastupa već posle par dana)
- Snažan je antioksidant, dobro hvata slobodne radikale i vezuje ih u kompleksne strukture, inaktivira ih i
eliminiše iz organizma, štiteći ga na taj način od preranog starenja, što se posebno odražava na nervni,
kardiovaskularni i hormonski sistem
- Normalizuje pH između 7,35 i 7,45, što je optimalno za efikasnu odbranu nervnih i ćelija imunološkog sistema
( pH od 7,34 je biohemijski preduslov za malignu deobu ćelija, a takođe u kiseloj sredini slabe moždane ćelije,
menja se njihova biohemija i stvaraju pogodni uslovi za razvoj depresije, anksioznosti, demencije pa i raznih
oblika psihoza.
- Čisti organizam, povećava efikasnost ćelija u stvaranju energije (na nivou mitohondrija i ATP), što podiže
energetski nivo organizma, poboljšava metabolizam i regeneraciju svih tkiva
- Inaktivira i transformiše radioaktivni Cs i Sr u tkivima (dokazano posle Černobila)
- Ima hipoalergeni efekat, smanjuje moć alergena iz hrane, pića i uopšte okruženja, neutrališe alergene pre
nego što imunološki sistem počne da reaguje na njih, dovodi do vidljivog smanjenja tegoba prouzrokovanih
polenom, nutritivnim alergenima i medijatorima koji se javljaju u organizmu za vreme akutnih faza migrene,
astme ili artritisa.
- Redukuje refluks želudačne kiseline tako što oslobađa protone u digestivni trakt i neutrališe
nirozamine iz hrane, zahvaljujući čemu igra značajnu ulogu u prevenciji kancera.
- Podiže nivo serotonina u mozgu, doprinoseći boljem raspoloženju i smanjenju depresivnosti.
- Snižava nivo glukoze u krvi kod ekstremno povišenog šećera.
- Smanjuje tegobe kod osoba koje konzumiraju narkotike, nikotin, alkohol ili dugo koriste jake lekove,
naročito sedative, kortikosteroide i barbiturate.
- Vrši detoksikaciju organizma i smanjuje stepen zavisnosti i tegoba kod apstinencijalnog sindroma.
Način primene :
Zeolit treba da se pije sa većom količinom vode jer ima prirodnu sklonost da apsorbuje vodu.
Ne treba ga koristiti za vreme upotrebe lekova sa teškim metalima kao što su litijum i platina.
Aktivan je u organizmu 5-7 časova posle konzumiranja.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3326
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Зеолит

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 04 Нов 2011, 12:42

Mineral budućnosti

ŠTA JE ZEOLIT?
Zeolit je najefikasnije sredstvo za prevenciju dejstva slobodnih radikala i za neutralizaciju njihovog delovanja, najjači antioksidant i stimulans imunog sistema


Savremeni način života, ishrana, stres, zagađenje, zračenje uzrok su najezde slobodnih radikala. Svakodnevno na desetine hiljada slobodnih radikala napada naš organizam. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji lako reaguju sa drugim jedinjenjima u svojoj okolini. Opasni su jer narušavaju ravnotežu uzimajući elektrone drugih molekula. Tada od stabilnih molekula stvaraju slobodne radikale, a zdrava ćelija se oštećuje. U ćeliji koja je napadnuta slobodnim radikalima dolazi do različitih promena - narušava se struktura proteina, oštećuje se DNK, dolazi do kidanja lanca i do smrti ćelije. Svi ovi poremećaji unutar ćelije dovode do nastanka raznih bolesti - tumora, bolesti srca i krvnih sudova, bolesti jetre, šećera, autoimunih bolesti. U borbi protiv slobodnih radikala koriste se antioksidanti. Antioksidanti imaju svoje stabilizatore. Oni predaju elektron slobodnim radikalima i pri tome ga stabilizuju, sprečavajući dalja oštećenja. Zbog toga bi svakodnevno trebalo uzimati antioksidante, putem ishrane ili dijetetskih suplemenata.

Vrste zeolita
Zeoliti su silikatni minerali, po sastavu su aluminijumsko-natrijumski ili aluminijumsko-kalcijumski silikati. Nalaze se u vulkanskim stenama, stenama koje su nastale taloženjem gasova i pare u okeanima. Javljaju se kao vlaknasti, lisnati i kristalni zeoliti. U prirodi postoji više od 200 vrsta. Najčistiji i najefikasniji je kristalni - klinoptilolit koji se koristi za humanu upotrebu. Ovaj mineral je neškodljiv, što je dokazano hemijskim i toksikološkim analizama. U našoj zemlji zeolit se nalazi u podnožju Kopaonika i na Kosovu. U prirodi ovaj mineral je neaktivan. On se aktivira tek procesom tehničke obrade. Mehanička aktivacija je tehnološki postupak mehaničke obrade materijala pri čemu se materije usitnjavaju do veličine mikrona, tj. kretanjem jedne čestice po površini druge u dinamičkim uslovima, dolazi do oštećenja površine čestice i sloja koji se nalazi neposredno ispod nje, a zatim dolazi do kidanja veza, što uzrokuje usitnjavanje čestice. Pri tom se povećava slobodna površina čestice, pojačava im se adsorpciona vrednost, sposobnost jonske izmene i kapacitet. Ovim postupkom se menjaju fizičko-hemijska svojstva zeolita, ali ne i hemijski sastav. Mikroni zeolita u ćeliju unose hranljive sastojke, a iz nje odnose raspadne produkte metabolizma. U ćeliji otpuštaju slobodnu vodu koja se nalazi unutar kristalne rešetke, pa samim tim poboljšavaju membranski potencijal i njegovu nepropustljivost za štetne materije, pri čemu se reguliše acidobazni potencijal.

Primena u medicini
Osim čistog zeolita, postoje proizvodi koji u sebi sadrže kombinaciju zeolita i drugih antioksidanata, kao što su zeleni čaj, vitamin C, noni, spirulina. U ovim kombinacijama zeolit se koristi kao nosač i olakšava prolazak antioksidanata do ćelije. Zeolit nije lek, već dijetetski suplement koji ima dokazana lekovita svojstva. Različita ispitivanja u Austriji i Nemačkoj dokazala su primenu zeolita u medicini, veterini i prehrambenoj industriji. Zeolit ima adsorpcionu sposobnost. U organizmu vezuje metale, toksine, lekove, pa treba biti obazriv prilikom njegove upotrebe. Razmak između upotrebe zeolita i drugih lekova ili vitamina treba da bude što veći da ne bi došlo do poništavanja efekta leka.

Kako deluje na organizam
Čestice zeolita dospevaju do tankog creva gde prodiru u limfoidno tkivo, odakle dolaze u kontakt sa imunim sistemom i menjaju ga. Dokazano je da može da aktivira ili deaktivira T i D limfocite. Nasuprot tome, kod autoimunih bolesti zeolit se vezuje za T-limfocite, koje prepoznaje kao antigene. To dovodi do izrazito jake imunološke reakcije, pri čemu dolazi do razaranja T-limfocita. Što se tiče slobodnih radikala, na mestu oštećenja ćelije, zeolit jonskom izmenom dovodi magnezijum, kalcijum i druge minerale od kojih je sagrađen, čime sprečava dalje oštećenje ćelije. Ispitivanja su dokazala i antitumorski efekat. Poznato je da protein kinaza dovodi do razaranja DNK molekula, do mutacije gena i stvaranja malignih ćelija. Zeolit prepoznaje protein kinazu, inhibira je, sprečavajući dalje stvaranje malignih ćelija. Povoljno utiče i na kožne bolesti, dermatitis, psorijazu, seboreju, herpes.
S obzirom na to da je upotreba zeolita u svetu počela još sedamdesetih godina prošlog veka, nema sumnje da će zeolit u budućnosti biti jedan od vodećih preparata koje treba uzimati u toku same bolesti, ali i za prevenciju i poboljšanje imunog sistema kod zdravih osoba.

Lekovito dejstvo
Zeolit poboljšava opšte zdravlje i imunitet, uklanja umor, suzbija i smanjuje rast tumora uz bolju podnošljivost zračne i hemioterapije, reguliše nivo šećera i masnoće u krvi, sprečava razvoj arterioskleroze, reguliše povišen krvni pritisak, sprečava komplikacije dijabetesa, dovodi do gubitka mučnine, nadutosti kod zapaljenja i ciroze jetre, deluje gastroprotektivno, smanjuje bol, ukočenost i poboljšava pokretljivost zglobova, povoljno utiče na kvalitet i vlažnost kože i eliminiše gljivična oboljenja kože.

Dr. Vesna Mihajlović
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!


http://nbf.pl‎

Повратак на “Наука и технологија”
  Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 1 гост