www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.


М О Л И М В А С …

Уредник: vcvolodja

vcvolodja
Корисников грб
Поруке: 12
Придружен: 08 Авг 2009, 16:20
Контакт:

М О Л И М В А С …

Непрочитана порукаод vcvolodja » 20 Окт 2009, 22:15

Молим Вас...

Ја сам Белавина Ирина Васиљевна, житељ града Тобољска, у коме сам радила као акушер-гинеколог 50. година, заслужни лекар Руске федерације.

Обраћам се лекарима-гинеколозима и женама са захтевом и молбом да не чине абортусе, јер је то убиство деце.

Мени је 81 година. Мене мучи мисао: како ћу стати пред суд Божји, ако сам целога живота убијала децу? Гинеколози су за време совјетске власти свакодневно вршили по 15 абортуса дневно. Тада сам мислила да је све то нормално. А сада молим за опроштај Господа Бога, убијене младенце, њихове родитеље, које сам лишила материнства и очинства.

Младе специјалисте-гинекологе молим да учине све како не би поновили моју грешку. Убијену децу не можемо вратити, но нешто треба учинити, дужни смо да нешто предузмемо, иначе ћемо се самоуништити, престаћемо да будемо људи. Молим све верујуће да се моле за мене, недостојну и грешну рабу Божју Ирину, како би Господ Бог примио моје покајање.

Ирина Васиљевна Белавина (+2002), акушер-гинеколог, рођака светог Патријарха Тихона (+1925)

Овом апелу исповести, које ме је поразило, желим да додам неколико редова.
Целога живота моја мама ми је понављала, да за своје рођење треба да захвалим знаменитом човеку, дивном доктору, Ирини В. Белавиној.
Пре 40 година Ирина В. спасила је живот и мени и мојој мами при изузетно тешком порођају. Благородни лик тог лекара заувек је остао у нашој породици као нешто свето. Моја мама је по завршетку медицинске школе похађала праксу под руководством Ирине Васиљевне, која ју је научила да буде веома брижна према пацијентима. Моја старија сестра, следећи пример Ирине Васиљевне, уписала је Медицински факултет и постала гинеколог. Такође је прошла своју лекарску праксу под руководством Белавине.
Ако би јој дошла трудница на високим штиклама, из њеног кабинета би излазила у меким папучама-штикле су могле да штете трудноћи. Сестра је тада много научила од Ирине Васиљевне, а касније, поставши верујућа, такође је одбила да врши абортусе.
Када сам прочитао ово чудесно писмо, био сам дирнут искреношћу и најдубљом праведношћу мудрога човека.

Абортус је без сумње убиство. Бити лекар значи посветити свој живот људима, лечити их речима и љубављу. Заједно са служењем свештеника и учитеља, то је најсветија професија. Надам се да ће млади лекари, приочитавши ове страшне речи мудрог човека, извући поуку.

Последње године Ирина Васиљевна је помагала у храму, предводила старице парохије од којих су већина њих некада биле њени пацијенти. Када је готово сасвим ослепела, верници су долазили да јој читају молитве и Јеванђеље код куће.

Успео сам да је видим неколико дана пред смрт. Већ је тешко ходала, но у њеним готово слепим очима осликавала се снага карактера и мудрост. Памтила је по именима моје родитеље и сестру. Чинило се да је памтила имена свих које је порађала (а то је готово цела Тобољска област током неколико десетина година).

У граду су је сви знали. Тим пре је вредније писмо, које је она написала да се јавно објави. То је њена исповест и завет. Верујем да је милостиви Господ примио њено покајање.

Помолимо се Господу нашем Исусу Христу за уразумљење и спасење лекара, и упокојење невино убијених младенаца. Пред кончину се Ирина Васиљевна исповедила и причестила.

Преузето из листа Православни пут, октобар-децембар 2009, број 46
Људска глупост ће нас уништити...

http://nbf.pl‎

Повратак на “"Зашто абортус треба забранити,осим када је то медицински неопходно"”
  Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 21 госта

cron