www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.


АБОРТУС И ЊЕГОВЕ ТАЈНЕ...

Уредник: vcvolodja

vcvolodja
Корисников грб
Поруке: 12
Придружен: 08 Авг 2009, 16:20
Контакт:

АБОРТУС И ЊЕГОВЕ ТАЈНЕ...

Непрочитана порукаод vcvolodja » 28 Авг 2009, 12:11

У раду Љубице Милошевић, Јасмине Диковић и осталих, под називом: „Артефицијални абортус - метод контрацепције или нужно зло“; праћени су број артефицијалних побачаја, број спонтаних побачаја, број порођаја и број прегледа у периоду од 1990-2003, у Диспанзеру за жене и Заводу за здравствену заштиту Тимок-Зајечар, у циљу коришћења модерних контрацептивних средстава жена герминативног доба. Резултати овог истраживања показали су да се, у том центру, изврши више абортуса него порођаја, да је женама то основни метод контрацепције. Чак је изражена сумња, да је број абортуса и већи због тешкоћа у пријављивању, постојања приватних гинеколошких амбуланти и различитог класификовања побачаја. Не би требало да сумњамо, да би слични или још погубнији резултати били и у осталим центрима у Србији, када би се овакво испитивање извршило.
Како је артефицијални абортус, постао доминантан метод контроле рађања код жена герминативног доба?

I Артефицијални абортус
II Компликације абортуса
III Ефекти абортуса на будуће трудноће


I Артефицијални абортус

Абортус или побачај је прекид трудноће чије трајање није оспособило фетус за живот изван материце. Артефицијални абортус је побачај код којег се намерно, насилно, вештачки прекида трудноћа.
Прекид трудноће врши се киретажом или вакуум-аспирацијом, до краја трећег месеца интраутериног живота плода.
Под појмом киретаже подразумева се акушерска техника којом се киретом кида и извлачи део по део плода. У случају да је детиња глава превелика, а обично јесте, она се посебним апаратом ломи, па се садржај лобањске дупље и смрскане кости извлаче апаратом за сукцију (исисавањем).
Кад је трудноћа старија од три месеца, прекид се врши оперативно (најчешће царским резом) или провокацијом материчних контракција (инјекцијом простагландина).
Након што се дете роди, оно се оставља да умре. Велики број ове деце може да дише, па чак и да плаче.
Прекид одмакле трудноће врши се и убризгавањем хипертоничног раствора NaCl у амнионску шупљину.
Многа деца преживљавају ову процедуру. Случај Gianna-e Jessen ( на слици ) сведочи о томе. Над њом је покушан абортус сланим раствором, али она је преживела. Једна од сестара у болници ју је спасла неминовне смрти и дала на усвајање једној породици. Ова жена данас путује целим светом и сведочи личним примером о достојанству нерођене деце.

Такође, прекид одмакле трудноће у одређеним случајевима се може вршити на следећи начин:
Започиње механичком дилатацијом грлића материце, на коју се може надовезати нека од ембриотомија (перфорација главице, декапитација..).
Да поближе појасним.
Перфорација главице је акушерска операција при којој се проваљивањем главице, кроз отвор на зиду лобање, одстрањује њен садржај и тиме се смањује обим и запремина главице, те омогућава лакши пролаз плода кроз порођајни канал.
Декапитација плода је акушерска операција при којој се пресецањем врата, одваја труп од главице плода и тиме омогућава брзо и сигурно довршење порођаја. И, наравно, увек је могуће извршити перфорацију главице након извршене декапитације плода.
Крајњи исход ових захвата можете видети на следећим сликама.


Није на одмет споменути и пилулу за абортус. RU 486 познатији као MIFEGYN, није нимало наиван лек.
Жене које су користиле овај лек уобичајено крваре 1-2 недеље, 10% њих крваре више од месец дана, а један број случајева захтева класичну киретажу ради одстрањивања заосталог ткива фетуса. Ове пацијенткиње су изложене инфекцији током читавог овог периода. Према европским истраживањима, 1 од 100 третираних жена бива хоспитализована и има потребу за примањем трансфузије.
Сепса, озбиљна крварења и срчане аритмије изазване овим леком, однеле су многе животе.


II Компликације абортуса

Тешке непосредне компликације су трауматски и хеморагички шок, који могу довести до смртног исхода.
Перфорација материце, а након ње и тешке повреде трбушних органа: пре свега црева, оментума и мокраћне бешике, могу довести до крварења и тренутне смрти пацијенткиње; или пак до развоја инфекције и генерализоване сепсе после неколико дана, као и дифузног перитонитиса са смртним исходом. Због перфорације материце и атоничног крварења може доћи и до хистеректомије (одстрањивања материце).
Касне компликације абортуса су хронична запаљења јајника и јајовода често праћена са привременим или трајним стерилитетом. Стерилитет може настати и услед такозваног Ашермановог синдрома, тј. срашћивања зидова материце, и затварања материчне дупље. Поменуте компликације су значајно чешће код прекида одмакле трудноће.

Даље:

Карцином дојке. Жене које су извршиле абортус су под повећаним ризиком од оболевања од карцинома дојке. Након легализације абортуса у Америци 1973. године забележен је пораст оболелих од карцином дојке за 50 %. Такође се јавља повећан ризик од цервикалног, оваријалног канцера, као и од канцера јетре.
Непотпуно одстрањење плода и плодових овојница, може изазвати крварење и инфекцију, а такође и најагресивнији тумор који се среће код човека.
ДИК (дисеминована интраваскуларна коагулација) је по живот опасна компликација абортуса, која се јавља у 2 од 1000 абортуса извршених у другом триместру трудноће.
Све компликације абортуса се чешће јављају код млађих жена (тинејџерки).
Пост-аборциони синдром се, уопште узевши, често јавља у свим узрастима. Одликују га низ психичких промена, налик на поновљене снове у којима се репродукује догађај абортуса, или је пак у питању избегавање емотивног везивања, поремећај сна, депресија, злоупотреба психоактивних супстанци, осећај кривице, суицидалне мисли или покушаји самоубиства.


III Ефекти абортуса на будуће трудноће

1) Чешћа крварења у првих три месеца трудноће
2) Чешће су порођајне компликације
3) Лошије одвајање плаценте, и чешћа потреба за мануелним одстрањивањем заостале плаценте
4) Два пута је повећан ризик од смрти одојчета у првим месецима живота
5) Три до четири пута је повећан ризик од смрти детета до навршене прве године живота
6) Наредно дете чешће има малу телесну масу на рођењу
7) Наредно дете се чешће рађа превремено, и излаже се свим компликацијама које због тога могу настати.
Ванматерична трудноћа. Абортус повећава ризик од ванматеричне трудноће 8-20 пута. Ако се не открије на време, ектопична трудноћа може руптурирати и довести до искрварења.
Rh сензибилизација Rh негативних мајки Rh позитивним плодом. Ово доводи до тога да се будуће бебе или роде мртве, или умру убрзо након рођења, уколико се не изврши трансфузија крви.
Placenta previa се 6-15 пута чешће јавља код жена које су имале абортус. У овом стању плацента је усађена на ушћу утеруса, тако да је потребно прво извадити плаценту, да би се родило дете. Ово изазива озбиљно крварење мајке, док дете најчешће умире.Устав Србије гарантује право човека да слободно одлучи о рађању деце (чл.27). Побачај је даље регулисан Законом о поступку прекида трудноће у здравственој установи Србије (Сл. Гласник РС, 16/95).
Према овом Закону, прекид трудноће се може извршити само на захтев бремените жене, и то уз изричиту писмену сагласност. За прекид трудноће лица млађег од 16 година, потребна је сагласност родитеља или старатеља, а ако су они одсутни или спречени, онда сагласност надлежног органа старатељства (чл.2 и 3).
Прекид трудноће се не може извршити када се утврди да би се њиме теже нарушавало здравље или угрозио живот жене (чл.3).
Захтев бремените жене да прекине трудноћу, уз слагање лекара специјалисте акушерства и гинекологије, довољан је услов до десете недеље гестације (чл.6).
Лекар је дужан да жену обавести о опасностима и последицама прекида трудноће (чл.5).

- После десете недеље, сваки прекид трудноће сматра се „изузетним прекидом трудноће“ и може се извршити само:

1) Када се на основу медицинских индикација, утврди да се на други начин не може спасити живот жене или отклонити тешко нарушавање њеног здравља (здравствени разлози);

2) Када на основу научно-медицинских сазнања, постоји могућност да се роди дете са тешким телесним и душевним поремећајима(еугенички разлози);

3) Када је до зачећа дошло извршењем кривичног дела нпр. силовањем, обљубом над немоћним или малолетним лицем или злоупотребом положаја (социјални разлози).
После десете недеље трудноће до навршене двадесете недеље, о побачају одлучује конзилијум лекара.

- После двадесете недеље, о прекиду трудноће одлучује етички одбор здравствене установе. Према правилнику о броју, саставу и начину рада етичког одбора у здравственој установи (Сл. Гласник РС, бр. 30/95), овај одбор има 5 чланова и 5 заменика, и то специјалисте из гинекологије и акушерства, педијатрије, неуропсихијатрије, интерне медицине и дипломираног правника, који имају наставно звање професора медицинског, односно правног факултета, или научни степен доктора медицинских, односно правних наука. Овај одбор одлучује ако су сви чланови или њихови заменици присутни (чл. 2 и 3). Одбор одлучује само једногласно, у року од 7 дана од дана подношења захтева за прекид трудноће, а свака одлука мора бити образложена (чл.4). Ни закон, ни правилник не предвиђају могућност бременитој жени, да се жали против одлука надлежних органа када сматрају да нису испуњени услови за прекид трудноће.

Занимљиво је скренути пажњу на чињеницу, да отац детета нема никакво право на одлуку о судбини заједничког детета.
Такође је невероватна чињеница, да малолетно лице од 16 година, није довољно зрело да донесе одлуку о томе ко ће бити председник државе и самим тим нема право гласа; не може купити цигарете на трафици... али итекако може самостално одлучити да изврши абортус.

Закључак... нек буде остављен сваком од вас. Самом у својој љуштури од тела, у пресеку вриштећих брзина живота и заблуда и истина... све нек једно је. Само ваше и само за вас у тишини ваших мисли.
А од мене... ето једна слика...
...кажу да слике говоре више од хиљаду речи.
А Вама само мир.
Сања В. Васић
Прилози
Abortus0018.jpg
Људска глупост ће нас уништити...

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3333
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Re: АБОРТУС И ЊЕГОВЕ ТАЈНЕ...

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 23 Дец 2009, 05:08

The paper Ljubica Milošević, Jasmine Diković and others, entitled: "Arteficijalni abortion - a method of contraception, or a necessary evil"; arteficijalnih tracked the number of abortions, the number of spontaneous abortions, the number of births and number of views in the period 1990-2003 in the Clinic for Women and the Institute for Health Care Timok-Zajecar, to use modern contraceptives women germinativnog time. Results of this study showed that, in the center, to perform more abortions than childbirth, the women to the main method of contraception. He even expressed doubt that the number of abortions and higher due to difficulties in signing up, the existence of private gynecological clinics and different classification of abortion. You should not doubt, that similar or even worse were the results in other centers in Serbia, when such testing would be performed.
As arteficijalni abortion has become the dominant method of birth control in women germinativnog time?

I Arteficijalni abortion
II Complications of abortion
III Effects of abortion on future pregnancy


I Arteficijalni abortion

Abortion or miscarriage is abortion, whose duration is not enabled for the life of the fetus outside the womb. Arteficijalni abortion in which abortion is the deliberate, violent, artificial termination of pregnancy.
Abortion is performed kiretažom or vacuum aspiration, until the end of the third month of life intrauterinog fruit.
The term includes the kiretaže obstetrical curette technique for tears and pulls the fetus piece by piece. In the event that the head too childish, and often is, it is a special device breaks, and the contents of cranial cavity and crushed bones draw machine sukciju (ejection).
When pregnancy is older than three months, termination is performed surgically (Caesarean usually) or provocation materičnih contraction (prostaglandin injection).
After the child is born, it is left to die. A large number of these children can breathe and even to cry.
Termination of pregnancy is performed furthest and injection hipertoničnog NaCl solution in the amniotic cavity.
Many children survive this procedure. Case-e Gianna Jessen (pictured) testified about. Over her attempted abortion salt solution, but she survived. One of the nurses at the hospital saved her inevitable death and given to the adoption of a family. This woman now travels worldwide and testifies personal example of the dignity of unborn children.

Also, the furthest termination of pregnancy in certain cases it can be done in the following way:
Starts mechanical dilation of the cervix, which may be followed by some of embriotomija (perforation head, dekapitacija ..).
Yes please clarify.
Perforation of the head of the obstetrical operations where the breaking head through the hole in the wall of the skull, removed its content and thereby reduces the scope and volume of the head, and allows easier passage of the fetus through the birth canal.
Dekapitacija fruit is obstetrical operations at the intersection where the door separating the trunk of the fetus head and enables fast and safe completion of delivery. And, of course, it is always possible to make a perforation after a head made dekapitacije fruit.
The ultimate outcome of these procedures can be found on the following pictures.


It is not worth to mention the abortion pill. RU 486 also known as MIFEGYN, is not at all naive drug.
Women who have used this remedy usually bleeding 1-2 weeks, 10% of them bleed more than a month, and a number of cases required for classical kiretažu removing remaining fetal tissue. These patient are exposed to infection throughout this period. According to European research, 1 in 100 treated women was hospitalized and is in need of receiving blood transfusions.
Sepsis, serious bleeding and cardiac arrhythmias caused by these medicated, claimed many lives.


II Complications of abortion

Severe complications are immediate and hemoragički traumatic shock, which can lead to death.
Perforation of the uterus, and after it, and serious violations of the abdominal organs: primarily the intestine, omentum and the bladder can lead to bleeding and death of the current patient, or to the development of generalized infection and sepsis after a few days, and diffuse peritonitis with fatal outcome. Because perforation of the uterus and atoničnog bleeding may lead to hysterectomy (removal of the uterus).
Late complications of abortion as a chronic inflammation of the ovaries and sterilization often accompanied with temporary or permanent sterility. Infertility can occur due to the so-called Ašermanovog syndrome, ie. accretion of the walls of the uterus and uterine cavity closure. Mentioned complications were significantly more likely to break the furthest pregnancy.

Next:

Breast cancer. Women who have abortions are under increased risk of illness from breast cancer. After the legalization of abortion in America 1973rd The recorded increase in patients with breast cancer by 50%. It also occurs at increased risk of cervical, ovarijalnog cancer and cancer of the liver.
Incomplete removal of the fetus and plodovih involucre, can cause bleeding and infection, and also the most aggressive tumor, which meets in man.
DIC (disseminated intravascular coagulation) is a life-dangerous complications of abortion, which occurs in 2 of 1000 abortions performed in the second trimester of pregnancy.
All the complications of abortion are more likely to occur in younger women (teens).
Post-aborcioni syndrome is, generally speaking, often occurs in all age groups. Characterized by a series of psychological changes, like the repeated dreams in which the event is played abortion, or turn the issue to avoid emotional bonding, sleep disorders, depression, abuse of psychoactive substances, guilt, suicidal thoughts or suicide attempts.


III Effects of abortion on future pregnancy

1) More frequent bleeding in the first three months of pregnancy
2) birth complications are more frequent
3) Poor separation of the placenta, and the frequent need for manual removal of placenta arrears
4) two times increased risk of infant death in the first months of life
5) Three to four times increased risk of death of the child when the child first year of life
6) The next child often has a small body mass at birth
7) The next child is often born prematurely, and exhibit all the complications that can therefore arise.
Ectopic pregnancy. Abortion increases the risk of Ectopic pregnancy 8-20 times. If not detected on time, ektopična pregnancy can lead to rupturirati and iskrvarenja.
Rh sensitization of Rh negative mothers of Rh positive fruit. This leads to the future babies or born dead or die soon after birth, if not perform a blood transfusion.
Placenta Previa is 6-15 times more frequently occurs in women who had abortions. In this state placenta is embedded at the mouth of the uterus, so it is necessary to first remove the placenta to be born child. This causes serious bleeding mother with the child usually dies.Serbian Constitution guarantees the right person to decide freely on the birth of children (čl.27). Abortion is still regulated by the Law on the Procedure of abortions in the health institution of Serbia (Official Gazette RS, 16/95).
According to this law, abortion can be performed only at the request of pregnant women, and with the express written consent. For abortion persons younger than 16 years, require the consent of a parent or guardian, and if they were absent or prevented, then the consent of the competent guardianship authority (Article 2 and 3).
Abortion can not be done when it is determined that it would be difficult narušavalo health or endanger the life of women (Article 3).
Request pregnant women to terminate pregnancy, the agreement with a medical specialist obstetrics and gynecology, is a sufficient condition for up to ten weeks of gestation (Article 6).
The doctor is obliged to inform women about the dangers and consequences of termination of pregnancy (Article 5).

- After ten weeks, every abortion is considered "exceptional termination of pregnancy and can be made only:

1) When the basis of medical indications, found that otherwise can not save a woman's life or difficult to remove violation of its health (health reasons);

2) When based on scientific medical knowledge, there is a possibility that the father of a child with severe physical and mental disorders (Eugene reasons);

3) When it came to the conception of criminal act for example. rape, rape of minors or disabled person or abuse of position (social reasons).
After the tenth week of pregnancy until the age of the twentieth week, the council decides on abortion doctors.

- After the twentieth week, the abortion decision by the Ethics Committee of health facilities. According to the regulations on the number, composition and mode of ethical committees in health institutions (Official Gazette RS, no. 30/95), the Committee has 5 members and 5 deputy, and a specialist in gynecology and obstetrics, pediatrics, Neuropsychiatry, Internal Medicine and Bachelor of lawyers, who are teaching professors of the medical profession and the law faculty, or academic degree of medical doctors, or law. This committee decides if all the members or their deputies present (Articles 2 and 3). The Board unanimously decided only within 7 days from the date of the request for abortion, and every decision must be justified (čl.4). Neither the law nor regulations do not stipulate the possibility bremenitoj wife, to appeal against the decision of the competent authorities consider that when not fulfilled the conditions for termination of pregnancy.

It is interesting to draw attention to the fact that the father of the child has no right to decide the fate of a common child.
It is also an amazing fact that minor of 16 years, is not mature enough to make a decision about who will be president of the state and therefore has no right to vote, can not buy cigarettes at the traffic ... but quite independently may decide to perform the abortion.

Conclusion ... let it be left to each of you. Itself in its shell from the body, the intersection vrištećih speed of life and delusion and the truth ... Let all is one. Only you and for you to silence your thoughts.
And from me ... That one image ...
... say that pictures speak more than a thousand words.
And you only peace.
Sanja V. Vasic
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!


http://nbf.pl‎

Повратак на “"Зашто абортус треба забранити,осим када је то медицински неопходно"”
  Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 11 госта

cron