www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.


ЗАШТО СРБИ НЕСТАЈУ?!

Уредник: vcvolodja

vcvolodja
Корисников грб
Поруке: 12
Придружен: 08 Авг 2009, 16:20
Контакт:

ЗАШТО СРБИ НЕСТАЈУ?!

Непрочитана порукаод vcvolodja » 08 Авг 2009, 23:34

Од искона, тачније од времена Адамовог људи убијају једни друге. Први убица по предању, Каин, убио је свог брата Авеља!
То траје до дана данашњег.

Постоји једна врста убиства која својом перфидношћу и трагичношћу самих последица превазилази сва до сада почињена убиства у историји цивилизације.

Реч је о убиству које један народ врши над самим собом, кроз легализовано и пропагирано вршење абортуса.

Први сачувани писани споменици у којима се помиње абортус пронађен је у Кини и потиче из времена владавине Схен Нунга између 2737 и 2696. године пре наше ере.

Абортус је данас, због осавремењивања техника и легализације у великом броју земаља, врло распрострањена и учестала ствар. Према подацима Светске здравствене организације годишње се у свету изврши око 55 милиона абортуса. Процењује се да се у Србији годишње изврши око 200.000 абортуса, наспрам само 90.000 рођених беба. Без обзира на све последице и упозорења лекара, код нас се још увек према важећем закону легални прекид трудноће може урадити на женин захтев, уколико она има више од 16 година, и уколико трудноћа није старија од десет недеља.

На такав корак сваке године одлучи се и шест-седам хиљада малолетних девојака које похађају основну или средњу школу.

Једна стара кинеска пословица каже да је почетак мудрости назвати ствари њиховим правим именом.

Абортус јесте намерни прекид трудноће са циљем уништења фетуса; јединствени је феномен јер је то хируршка интервенција која разара и одбацује нешто што је најчешће у потпуности здраво и живо, особу која је у развоју, те прекида природан процес. Медицина зна за неопходност уклањања болесних делова тела, различитих врста тумора, канцерогених ткива и слично, али код абортуса имамо уклањање нечега што је здраво, и што је - људско биће.

Са тачке гледишта савремене биологије (генетике и ембриологије) живот човека почиње од момента зачећа, од тренутка спајања мушке и женске полне ћелије и образовања јединственог једра; та ћелија садржи непоновљиви генетски материјал који одређује пол детета, боју очију, тен, висину. Живо људско биће које расте, развија се, сазрева, стари и умире, у својој суштини је непромењено од момента зачећа до краја свога живота, и самим тим је од непроценљиве вредности.

Абортус представља намерно и насилно одузимање елементарног права на живот, а и самог живота као светиње У току читавог унутарматеричног развоја, нови људски организам не може се сматрати делом тела мајке. Он се не може поредити ни са делом органа мајчиног организма. Зато је очито да је абортус у било ком стадијуму трудноће намерни прекид живота човека као биолошке индивидуе...


------------------------------------------------------------------------------------------------


"Гле нико нам не може опростити ако нам Ти не опростиш, јер Теби сагрешисмо. Нико нас на небу и на земљи не може спасти од зла видимог и невидимог, осим Тебе, Господе, коме се даде свака власт на небу и на земљи. Сагрешисмо, опрости, по молитви пречисте мајке Твоје приснодјеве Марије. Теби слава и славопој, и сила и власт, и господство и поклоњење од свих родова и народа, небесних и земних, у све векове и у сву вечност, са Оцем и Духом Светим. Амин."

Св.Владика Николај
Прилози
1 (20).jpg
1 (17).jpg
aa (2).jpg
Људска глупост ће нас уништити...

http://nbf.pl‎

Повратак на “"Зашто абортус треба забранити,осим када је то медицински неопходно"”
  Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 11 госта

cron