www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.


Pecurkama protiv kancera

ZBOG ZAKONSKE OBAVEZE ISTIČEM
UPOZORENJE:
SVE INFORMACIJE KOJE SU NA OVOJ STRANI I NA PRATEĆIM LINKOVIMA IZNETE
SPADAJU U ALTERNATIVNE METODE LEČENJA
I IZRAZ SU LIČNOG STAVA AUTORA SAJTA KOJI NEMA MEDICINSKO OBRAZOVANJE.
SVAKO KO IH PRIHVATI I PRIMENI ČINI TO NA SOPSTVENU ODGOVORNOST
Gospod od zemlje pravi lekove, a razuman čovek ih ne odbacuje. Iz Svetog pisma, Sirah 38, stih 4.
pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Pecurkama protiv kancera

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 17 Нов 2011, 11:48

http://www.prva.rs/sr/video/info/explos ... oziv+03.11.

Televizija prva je snimila Doktora Djuricu Popovica

ponekad je potrebno pogledati celu prvu pricu da bi bili automatski prebaceni na drugi prilog koji je ovde naznacen
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Pecurkama protiv kancera

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 17 Нов 2011, 12:29

Uspostavljen je kontakt sa sinom Dr. Djurice, posto mo je uslovno komsija, zivimo na teritoriji OPstine Grocka, ocekujem da se i licno upoznam sa radom Dr. Djurice i ucinicu sve da napravim intervju i da vas ovde obavestim o svim proizvodima i nacinu kako da dodjete do njegovih preparata.
Hvala na pracenju sajta i ovog dela foruma.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Pecurkama protiv kancera

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 17 Нов 2011, 15:16

ОТКРИЋА: ЛЕЧЕЊЕ ПОМОЋУ ПЕЧУРАКА (1)

Више од две и по деценије биолог-генетичар Ђурица Поповић тражио је начин да произведе ту необичну, готово чудотворну, печурку. И успео је. Овај научник из Винче живи посве необичан живот а његов труд посвећен је добробити и здрављу људи. Открио нам је своје невероватне закључке, достигнућа и решења која могу да имају утицај на борбу и против најтежих болести


Оригинална кућа на осунчаном узвишењу, а у дворишту стваралачки неред са мноштвом скаламерија, некакав необичан базен и помоћни објекат у којем сваки предмет захтева гомилу питања, новинар у недоумици одакле да почне, а онда га осоколи присуство питоме смокве у дворишту и сусрет са две радознале маце које делимично неповерљиво анализирају придошлице. Коначно, та Винча је одувек интригантно подручје на ободу Београда.
Улазимо у део радног и животног простора нашег срдачног и грађевинским радовима презаузетог домаћина Ђурице Поповића и све већ на почетку постаје невероватно филмична представа о научнику који је уз многа готова решења на прагу још неких...

Овде је сваки детаљ једна повест и свака биљка или гљива изазов. Још какав! На зидовима слике у стилу “моја ранија животна фаза”, штуро ће рећи домаћин.

Стевија - биљка за дијабетичаре

На апарату који се зове лиофилизатор стоји необична биљка:

- То је стевија, произведена из микронског дела ткива - објашњава нам човек чија је основна струка управо генетика ткива, који у својој 74. години вози мотор и има енергије на претек. - Чак тридесет пута је слађа од шећера а уопште нема калорија, што значи да није шећер и изванредна је за дијабетичаре, на пример, али и за друге људе.


Грађевински радови су део свакодневног ангажовања научника Поповића
(клик за увећање)
Успели смо да се уверимо у слаткоћу биљке на лицу места. Из кесице пуне сувог лишћа стевије узели смо само један листић. Невероватно је слатка, у свету је иначе позната као природни заслађивач и има широку употребу а осим у појединим производима може се купити и у таблетама. Ово је први пут да је неко произведе код нас. Биће засејана на већој површини, доспеваће за годину дана иако јој у неким земљама треба четири године да “сазри”.
Тај увод у необичну причу обогатио је велики бели тартуф који нам је позирао и који је такође произвео наш домаћин. Прича о тартуфима, знамо, готово је митска а налазишта се чувају у тајности као мапе са благом у народним предањима. Овај човек производи тартуфе: и црне и беле. Ови потоњи су ређи и вреднији.

Кажу да ова гљива, гласовити и прескупи гастрономски изазов игра улогу неуротрансмитера који обнавља “мале сиве ћелије” и на тај начин побољшава способност учења, памћења, концентрације и менталне издржљивости.

Још пре две деценије наш саговорник заменио је сигурни државни посао истраживањем и производњом гљива: почео је са шампињонима а наставио са буковачама - први који је код нас почео да их узгаја.


Нашао је формулу за гајење смрчка изузетно вредне и лековите гљиве: 15 дана температура треба да буде два степена
(клик за увећање)
Успео је, каже, да нађе формулу и за гајење смрчка - ретке, скупоцене и невероватно укусне и здраве гљиве и одао нам тајну: “Потребно је да 15 дана узастопно температура ваздуха износи два степена Целзијусова, да би се из спора појавили примерци смрчка, и док се то не догоди нема их.” А реч је о једној од најкориснијих гљива.
То, наравно, није све него само делић једне невероватне научне биографије у којој је и најновије ексклузивно откриће: успео је Поповић да узгоји на начин јединствен у свету чувени антибиотик међу гљивама кордицепс синенсис, ван његовог природног станишта на Тибету, Непалу и у неким областима Јапана.

Чудесни кордицепс

Килограм ове ванредно лековите гљиве кошта између петнаест и педесет хиљада евра, у зависности од квалитета. Расте на веома необичан начин: развија се из једне врсте гусенице која прогута њену спору и из утробе гусенице израста печурка кордицепс. Поповић је успео да га узгоји на свој начин, јединствен у свету: чудесна гљива израсла је на кукурузу. Како?

- Инфицирао сам кукуруз болешћу која се зове гарка и у одређеном периоду раста третирао сам га змијским отровом и из тога је израстао кордицепс. Важно је рећи да се то постиже само на једној врсти перуанског кукуруза који има четрдесет одсто полисахарида. Генетиком је дотеран да буде такав. Ова гљива кордицепс је најјачи природни антибиотик на свету који неутралише токсине, подстиче регенерацију ћелија убица и има снажно антитуморско дејство. Могу слободно рећи да сам на томе радио пуне две и по деценије - објашњава Поповић.


Стевија - слађа од шећера до скоро је била забрањена
(клик за увећање)
Човек лабораторија
Док нам радознали научник по редоследу ниже епрувете, зарад очигледне наставе, у којима су показане све фазе настанка кордицепса, човек не може а да не осети поштовање према тој упорности и оданости. Тај успех је услов за следеће а то значи да ова драгоцена гљива одгајена на нашем поднебљу, на њиви такорећи, представља не само велики домет за науку него што још у комбинацији са другим лековитим гљивама улази у састав препарата који представљају не само апсолутно здраву и безбедну храну него код неких болесних стања и поремећаја и успешан лек. И још нешто: кад он говори о гљивама очи му сијају чудним сјајем. Кад говори о њима говори и о нади за многе људе.

Дипломирани биолог-генетичар Ђурица Поповић оснивач је и директор Института за печурке Винча али и еколошке станице Дунав 10, и члан је научног тима САНУ који се бави не само изучавањем гљива него и променом фундаменталне науке. До неких важних сазнања дошли су дугогодишњим истраживањима а време и пракса у лечењу људи које је у току показаће колико су били у праву. Институт има више објеката, користи неколико различитих лабораторија, има своје парцеле где узгаја гљиве, као и једну халу.

Да би било јасније какав је тип научника, Ђурица Поповић лепо је подсетити и шта је још урадио пре открића кордицепса:

Први у свету успео је да генетским променама подстакне пастрмке на мрешћење у природним условима више пута годишње.


Кордицепс је изузетан и све више онколога у свету препоручују га као додатак у лечењу тумора, јер се сматра најјачим природним антибиотиком на свету
(клик за увећање)
Успео је да стави у стање мировања бактерије које једу масноћу, да би их могао активирати по жељи.
Произвео је биоразградиве полимере, једињења на бази скроба кукуруза и кромпира, који могу да заробе велику количину воде (300 пута повећају запремину). Положени уз корен биљке ови полимери је могу сачувати од сушења и увек јој обезбедити воду.

Произвео је и кукуруз са више од 25 одсто садржаја протеина, али и нове сорте купуса, лешника, гљива..

У области квантне медицине открио је утицај фреквенције на туморе, као и методе смањења тумора убацивањем два три атома кисеоника у ћелије (германијум 132, цордyцепин).

Усавршио је метод лиофилизације, криогеног сушења гљива (на високим минусима). То је поступак којим се сачувају сви лековити састојци а ћелијске мембране не буду покидане, па је усвојивост лековитих супстанци висока. Има још много тога вредног пажње и значајног за будућност.

Коначно, чућемо у наставку ове приче и зашто је важно да гајимо гљиве на нашем поднебљу и како да повећамо искористивост намирница које уносимо. Истина је, наиме, да гљива порасла у Кини или Јапану нашем организму неће пријати као иста та врста одгајена у Србији.

(У следећем броју: Печурке и тумори)

Радмила ГРБОВИЋ
Снимио Владимир МАРКОВИЋ
Прилози
04-01.jpg
Буковача коју је узгајио Ђурица Поповић и тартуфи (у руци) које је такође сам произвео
04-03.jpg
Нашао је формулу за гајење смрчка изузетно вредне и лековите гљиве: 15 дана температура треба да буде два степена
04-04.jpg
Стевија - слађа од шећера до скоро је била забрањена
04-04.jpg (9.74 KiB) Прегледано 4694 пута
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 17 Нов 2011, 19:06

O pecurkama smo vec pisali na nasem sajtu,i o njihovom lekovitom dejstvu

http://pepeljuga21veka.org.rs/forum/vie ... =110&t=273
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Pecurkama protiv kancera

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 18 Нов 2011, 18:50

Nastavak o Dr. Djurici sledi. Danas sam trebala da idem, ali magla je kao brasno, nema sanse da krenem na put
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Pecurkama protiv kancera

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 21 Феб 2012, 12:04

Upoznala sam Dr Djuricu, i zaista bila do njega vise puta.Predala sam dokumentaciju o bolesti, operaciji i dobila Jonizovanu vodu da pijem. Svi ste culi zakreme koje sadrze Koenzim 10q ova voda ima 1000 q Koenzima i pije se u gutljajima jednom ili dva puta tokom dana.
Nista lose ne mogu reci za nju sem da zaista covek oseti uliv nove energije u organizam i lakocu
Dr Djurica poklanja lek od gljiva za teze bolesti, i to poklanja besplatno. Ostali preparati na bazi tartufa i drugih biljaka takodje mogu da se nadju kod njega.Juce sam u razgovoru sa G.Jasnom cula da je Dr.Djurica dao lek i za malog Sergeja.
Srbija ce ulaskom u Evropsku Uniju izgubiti nacin da se leci biljem, jer se uveliko u zemljama Evrope biljke proglasavaju neprijateljem coveka.
Dokle cemo imati bogastvo koje mozemo da koristimo za sebe ne znam, ali za pametne ljude je da zapisuju lekovita svojstva biljaka i da imaju kontakte sa ljudima koji ih prave.Bolest ne bira ni godine, ni pol, ali politika je neumoljiva i svaki njen neprijatelj, kao sto su na progresivnom i eldoradskom zapadu vec postale, donosi pitanje da li smo zaista spremni da prodamo sva nasa blaga???
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3327
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Pecurkama protiv kancera

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 25 Нов 2014, 19:29

Mali Sergej sa roditeljima je cesto posecivao DR.Djuricu, kad god bi dolazio iz Instambula gde je bio na hemoterapiji.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!


http://nbf.pl‎

Повратак на “Zdravlje Roditelja”
  Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 28 госта

cron