www.pepeljuga21veka.org.rs-Čarolija - Pepeljuga 21. Veka i Prijatelji

Ако је ово Ваша прва посета, обавезно погледајте Често Постављана Питања кликом на линк ЧПП. Да би сте постављали или одговарали на теме морате бити регистровани, односно пријављени. Кликните на линк Региструј се за наставак.


Sta imate od Otrova u svom frizideru?

ZBOG ZAKONSKE OBAVEZE ISTIČEM
UPOZORENJE:
SVE INFORMACIJE KOJE SU NA OVOJ STRANI I NA PRATEĆIM LINKOVIMA IZNETE
SPADAJU U ALTERNATIVNE METODE LEČENJA
I IZRAZ SU LIČNOG STAVA AUTORA SAJTA KOJI NEMA MEDICINSKO OBRAZOVANJE.
SVAKO KO IH PRIHVATI I PRIMENI ČINI TO NA SOPSTVENU ODGOVORNOST
Gospod od zemlje pravi lekove, a razuman čovek ih ne odbacuje. Iz Svetog pisma, Sirah 38, stih 4.
pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3323
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Sta imate od Otrova u svom frizideru?

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 03 Феб 2012, 16:14

ПАЖЊА ОТРОВИ У ХРАНИ!!!
Рак за доручак
Курир објављује списак материја за које се основано сумња да изазивају појаву најтеже болести. Пажљиво проучите шта пише на амбалажи прехрамбених производа, поручују лекари. На врху листе опасних намирница шунка у цреву, “пица шунка”, виршле БЕОГРАД - Срби једу храну крцату материјама које изазивају рак, а нису ни свесни тога! “Умро је после кратке и тешке болести.”
- Читуље су пуне слика и имена оних који су живот окончали на овај начин, односно оних који су умрли од рака. Рак или канцер реч је која се избегава, не изговара се и не пише чак ни у умрлицама.
- У Србији сваке године од ове болести оболи 32.000, а умре 18.000 људи! У сваком моменту најмање 160.000 Срба има неку врсту карцинома. Будућност је, нажалост, још црња. Професор др Ненад Боројевић, директор Института за онкологију, највеће установе за лечење малигних болести у нашој земљи, за Курир каже да се број оболелих сваке године увећа за пет одсто! Као потенцијалне узрочнике рака директор Института наводи и храну пуну адитива и разних врста конзерванса за које је доказано да су канцерогени.
- Као доктор не могу да забраним да се у појединим намирницама налазе те материје. Многе врсте пестицида које се употребљавају за прскање биљака које се касније користе у исхрани могу бити потенцијални изазивачи рака. Потребно је да се оне законом забране - истиче доктор Боројевић.
- Са тврдњама доктора Боројевића слаже се и доктор ветеринарске медицине Мирослав Стојшић, бивши начелник Републичке ветеринарске инспекције и некадашњи савезни инспектор за увоз и извоз.
- У неким месним прерађевинама налази се и забрањени полифосфат, који на људе делује мутагено и у другом и трећем колену, а који утиче на оболевање од рака дебелог црева. Свињско месо у српским месарама најчешће је лошег квалитета.
У исхрани свиња користи се такозвана сано храна, пуна хормона, антибиотика и седатива, захваљујући којима је животиња за пет месеци спремна за клање.
1
2
- Једући такво месо, нарочито пљескавице које су пуне соје, лоја и полифосфата, који спада у генотоксичне материје и чија је употреба забрањена свуда у свету, људи могу добити мутације гена које ће се испољити тек код њихове деце или деце њихове деце - објашњава доктор Стојшић. Он додаје да на декларацијама не пише да месо садржи те материје, већ се оне воде као адитиви, који нису законом забрањени.
- Шунке у цреву и “пица шунке” такође спадају у врло лоше прерађевине које, ако се дуго и често једу, могу да изазову рак дебелог црева. Шунка се прави од свињског бута, чија је цена око 500 динара, а она је дупло јефтинија. А то је зато што на 100 килограма свињског бута иде од 100 до 150 килограма леда.
- Да би се та маса ујединила, додаје се соја, а у то још улазе и већ поменути полифосфати, као и побољшивачи укуса и глутаминати - прича Стојшић, и наглашава да ту није крај “рецептури”. У масу се додаје и емулгатор карагенан, који се добија из морских алги и спада у хидроколоиде, материје које везују воду, па је такође канцероген.
Доктор Стојшић наглашава да за канцерогене материје нема безбедне границе вредности због чега и најмање количине могу утицати на развој и појаву рака!
- Ни виршле нису безбедне. Исто као и шунка, упола су јефтиније од меса од којег се праве. У њихов састав улазе шија, леђа, тртица и кости од пилића који су пуни антибиотика, хормона, тешких метала и бактерија - закључује Стојшић.
КАКО ШУНКА ИЗАЗИВА КАНЦЕР
- Када човек поједе шунку и она се разложи у дигестивном тракту, карагенин се лепи за слузокожу дебелог црева изазивајући његову упалу или колитис, а нуспојава је затвор. После пражњења дебелог црева, на зидовима се праве ранице које доводе до улцерозног колитиса. Нитритна со из шунке с протеинима из меса и соје прави нитрозоамине, а они, када дођу у додир с раницама, на слузокожи дебелог црева изазивају рак - истиче Мирослав Стојишић и додаје како се “сад сви чудимо одакле толики број оболелих од рака”.
ОПАСНИ ЕМУЛГАТОРИ
- Према речима доктора Стојшића, емулгатор је материја која се додаје у индустријски произведену храну да би она имала лепши укус, мирис или боју. Емулгатори се такође користе и као конзерванси.
- Њихов дуготрајан унос штетан је по здравље. У земљама западне Европе веома се строго контролишу и готово не користе. У земљама које су недавно “ушле” у Европу постоји законска обавеза да на етикети производа буде декларисано који су емулгатори додати и у којим количинама. Код нас је та “политика” у повоју и има доста производа на којима то није јасно или није уопште декларисано.
ОВО САМ НАШЛА У СВОМ ФРИЖИДЕРУ
• Енергетско пиће - натријум бензоат (Е211) максимум 0,012 одсто
• Благи кечап - исти конзерванс али максимум 0,1 одсто
• Пилеће виршле - конзерванс: натријум нитрит (Е250), антиоксиданти:
натријум лактат Е325, конзерванс Е250, емулгатор Е450
• Крањска кобасица - конзерванс Е 250, боја Е120, стабилизатор Е450, антиоксидант аксорбинска киселина Е300, конзерванс натријум нитрит (Е250), емулгатори Е450, Е 451, Е452
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
ПАЖЊА! ПАЖЊА! ПАЖЊА! ПАЖЊА! ПАЖЊА!
Залепите ово на фрижидер и преконтролишите има ли у ономе што једете емулгатора са списка!
ЕМУЛГАТОРИ:
Листа емулгатора (адитива) који су сумњиви, опасни и забрањени у ЕУ: више од 2% нитрита канцерогено (у одређеној количини изазива рак) више од 3% полифосфата - веома опасно
• Е102 – опасан
• Е103 – забрањен
• Е104 – сумњив
• Е105 – забрањен
• Е110 - опасан (вештачка боја)
• Е111 – забрањен
• Е120 – опасан
• Е121 – забрањен
• Е122 – сумњив
• Е123 - веома опасан
• Е124 - опасан (вештачка боја)
• Е125 – забрањен
• Е126 – забрањен
• Е127 – опасан
• Е130 – забрањен
• Е131 - изазивач рака
• Е141 – сумњив
• Е142 - изазивач рака
• Е171 – сумњив
• Е173 – сумњив
• Е180 – сумњив
• Е210 - изазивач рака
• Е211 - изазивач рака
• Е212 - изазивач рака
• Е213 - изазивач рака
• Е215 - изазивач рака
• Е216 - изазивач рака
• Е217 - изазивач рака
• Е221 - поремећај црева
• Е222 - поремећај црева
• Е223 - поремећај црева
• Е224 - поремећај црева
• Е226 - поремећај црева
• Е230 - штетан за кожу
• Е231 - штетан за кожу
• Е232 - штетан за кожу
• Е241 – сумњив
• Е250 - изазива поремећај крвног притиска
• Е251 - изазива поремећај крвног притиска 3
4
• Е330 - лимунска киселина (клиника за педијатријску клинику у Диселдорфу тврди да изазива рак)
• Е311 - изазива осип
• Е312 - изазива осип
• Е320 – холестерол
• Е321 – холестерол
• Е322 - напада желудац, лецитин
• Е338 - поремећај желуца
• Е339 - поремећај желуца
• Е340 - поремећај желуца
• Е341 - поремећај желуца
• Е407 - поремећај црева
• Е450 - поремећај желуца и црева
• Е461 - поремећај желуца
• Е462 - поремећај желуца
• Е463 - поремећај желуца
КОНЗЕРВАНСИ:
ИЗАЗИВАЧИ ЗЛОЋУДНИХ ТУМОРА:
Е105,
Е121,
Е125,
Е131,
Е142,
Е210,
Е240,
Е447
ИЗАЗИВАЧИ ОБОЉЕЊА ЖЕЛУДАЧНО-ЦРЕВНОГ ТРАКТА:
Е221,
Е226,
Е320,
Е338,
Е341,
Е405,
Е407,
Е461,
Е466
ИЗАЗИВАЧИ АЛЕРГИЈЕ:
Е230,
Е239,
Е311,
Е313
ИЗАЗИВАЧИ БОЛЕСТИ ЈЕТРЕ И БУБРЕГА:
Е171,
Е173,
Е320,
Е322
http://www.kurir-info.rs/clanak/tema-ne ... za-dorucak
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3323
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Sta imate od Otrova u svom frizideru?

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 03 Феб 2012, 16:16

Tekst je preuzet u pdf formatu i postavljen
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

Marija
Поруке: 517
Придружен: 16 Нов 2009, 21:43
Контакт:

Re: Sta imate od Otrova u svom frizideru?

Непрочитана порукаод Marija » 03 Феб 2012, 21:24

Ćelije abortiranih beba u prozvodnji pojačivača ukusa
Objavljeno dana 30.1.2012. u 12:35 · Nema Komentara

Da bi prerađenu hranu obogatila veštačkim ukusima, multinacionalne kompanije kao što je Senomiks (Senomyx) koriste ćelije abortiranih beba u testiranju i proizvodnji pojačivača ukusa, prenosi portal Natural News. Senomiks je poslovni patner nekoliko prehrambenih giganata, uključujući Kraft, Pepsi i Nestle.

Ralf Šorti, senator iz Oklahome, je izneo predlog zakona koji bi sprečio da se ovakav vid proizvodnje hrane odomaći u njegovoj rodnoj državi.

Senomiks, biotehnološka kompanija koja se specijalizovala za proizvodnju hemijskih pojačivača ukusa, je jedna od kompanija koja koristi ćelije abortiranih beba za stvaranje materija koje oponašaju “izolovane receptore ukusa kod čoveka”, a koje se koriste u proizvodnji prehrambenih hemikalija. Ona je poslovni patner nekoliko prehrambenih giganata, uključujući Kraft, Pepsi i Nestle.

“Postoji potencijalna opasnost da određene kompanije koriste abortirane bebe za potrebe istraživanja i razvoja pojačane za upotrebom hemijskih pojačivača ukusa”, izjavio je senator KRMG News Talk Radio. “Kažem, ukoliko se to zaista i dešava mi nećemo dozvoliti ovakav vid prakse kod nas”.

Bubrezi ljudskog embriona u proizvodnji pojačivača ukusa

Prema saznanjima organizacije Božja deca za život (Children of God for Life), koja se bori za ljudsko pravo na život, Senomiks koristi HEK 293 u proizvodnji hemijskih pojačivača ukusa. HEK 293 je šifra za bubrege ljudskog embriona (Human Embryonic Kidney – HEK), koji putem biogenetske manipulacije služe za proizvodnju materija koje oponašaju receptore ukusa koji sadrži specifičan protein poznat kao G protein.

Ne mora da znači da se ćelije abortiranih beba neposredno nalaze u finalnim proizvodima kompanija Pepsi, Kraft ili Nestle, ali one igraju značajnu ulogu u proizvodnji hemijskih pojačivača ukusa koje koriste ove kompanije. Pošto postoje razne alternativne metode koje mogu da se primene umesto ove nedolične prakse, senator Šorti i CGL pozivaju na njeno ukidanje.

Kembel sup prekinula saradnju s Senomiksom

Kompanija Kembel sup (Campbell Soup), jedna od vodećih američkih kompanija u prehrambenoj industriji, je bila poslovni partner Senomiksa, sve dok od organizacije Božja deca za život nije saznala za činjenicu o upotrebi ćelija abortiranih beba u proizvodnji hemijskih pojačivača. Urzo nakon toga, kada je Senomiks tražila da joj se odobri patent za “genetske metode proizvodnje materija koje oponašaju receptore ukusa za slatko”, Kembel sup je prekinula saradnju s ovom kompanijom.
POVEZANE VESTI
Pepsi: Miš bi se raspao u konzervi napitka Planinska rosa
Dokazana povezanost gaziranih sokova i agresivnosti
Hrana za genocid
Argentina: U eksperimentima s vakcinama ubijeno 14 beba
Noć veštica i planetarni genocid

http://www.vesti011.com/2012/01/celije- ... aca-ukusa/

Marija
Поруке: 517
Придружен: 16 Нов 2009, 21:43
Контакт:

Re: Sta imate od Otrova u svom frizideru?

Непрочитана порукаод Marija » 25 Апр 2013, 19:13

Šest odvratnih činjenica o hrani koje (ne) bi trebalo da znate

Šest odvratnih činjenica o hrani koje (ne) bi trebalo da znate
Ukoliko se spremate da jedete, a nemate jak želudac, preskočite ovaj tekst jer više nećete gledati hranu istim očima.
1. Prosječni posjetilac fast food restorana godišnje pojede 12 stidnih dlaka
Dakle, više ne treba da se sekirate ako pronađete dugu crnu vlas kose u obroku. Bar znate da je sa glave i našli ste je. Među nepozvanim gostima u hrani redovno se nađu i stidne dlake. Ne razmišljajte kako su tu dospjele samo se molite da baš vama ne zapadnu.
2. Hot dog ili čudan način prerade mesa
Prije nego što viršla dobije onaj svoj čuveni izgled ona podsjeća na neku odvratnu, ljigavu ružičastu pastu.

Ta pasta se dobija procesom koji se naziva mehanička separacija, što je brz i jeftin način da se iz "mesa" izbace ostaci kostiju, hrskavica i ostalih elemenata koje ne želite da vidite u hrani. Pri završetku procesa hrana bude prepuna bakterija, što se rješava "kupanjem" grozne paste velikom količinom amonijaka. Na kraju joj se dodaju brojni vještački pojačivači ukusa i boje kako bi ponovo ličila na meso koje je nekada bila.
3. Zašto se gumene bombone tako lijepo sijaju?
Odgovor je šelak, prirodni nusprodukt koji proizvode insekti, a koristi se kao vezivo za lakove. U prehrambenoj industriji se dodaje gumenim i žele bombonama za "visoki sjaj". Inače, šelak je izmet tajlandskog insekta, ali nećemo sada o tome.
4. Šejk od jagode sadrži više od 50 aditiva
Izgleda da su prave jagode veoma skupe, pa su kompanije našle zgodnije rješenje. Naime, u šejkove se ubace kojekakvi vještački dodaci koji imitiraju ukus pravog voća. Neke od tih hemikalija su etil acetat koji se koristi u građevinskoj i hemijskoj industriji, fenetil alkohol koji je čest sastojak eteričnih ulja, ali i pojedine vrste razređivača. Jeste li za šejk?
5. Salata u fast food restoranu? Bolje antifriz
Osim što nisu baš kao što bi trebalo da budu niskokalorične (zbog raznih umaka i aditiva), salate u restoranima brze hrane sadrže i glicerol. Hemijski sastojak, koji je sastavni dio antifriza, produžava rok trajanja i hrskavost salatama koje kupujemo sa željom da pojedemo nešto zdravo.
6. A zakleli biste se da je to sir
Svi proizvodi koji se prodaju kao pasterizovani sirni proizvodi u sebi sadrže aditive, hemikalije i pojačivače ukusa koji čine 49% ukupne mase tog proizvoda. Rezultat toga su jeftini proizvodi koji odlično imitiraju prirodni sir, a u sebi sadrže tek 51% pravog sira, taman dovoljno da ih njihovi proizvođači reklamiraju kao takve. Dakle, nije to sir, to je nešto što podsjeća na sir.


http://zivetisaprirodom.blogspot.com/20 ... -koje.html

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3323
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

Sta imate od Otrova u svom frizideru?

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 09 Авг 2013, 23:14

Cesto umem da kazem da sirotinja zdravija od bogatih, manje je u prilici da jede ovakvu hranu
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!

pepeljuginadobravila
Корисников грб
Site Admin
Поруке: 3323
Придружен: 03 Апр 2008, 18:22
Место: GROCKA
Контакт:

: Sta imate od Otrova u svom frizideru?

Непрочитана порукаод pepeljuginadobravila » 25 Нов 2014, 19:15

Cesto umem da kazem da sirotinja zdravija od bogatih, manje je u prilici da jede ovakvu hranu
Pisali smo nadam se o tome da gotov sutlijas, koje neke bogate mame i gospodje deci kupuju, umesto da spremaju, sadrze opasne elemente za zdravlje dece i ljudi.
Postoji los izbor, veoma los izbor i postoji Moj izbor

Можете да ме мрзите, можете да ме волите, али морате да ме поштујете

Миран је онај ко зна а ћути, и који не верује у оно што чује док не провери!


http://nbf.pl‎

Повратак на “Zdravlje Roditelja”




  Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 13 госта